Eğlence

Apple internet TV servisini oluşturmakta zorlanıyor

apple-tv-guncelleme-180914 (1024 x 576)

Apple’ın uzun süredir beklenen internet TV servisini oluşturmakta sıkıntı yaşadığı söyleniyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple halen müşterilerine yerel ve canlı televizyon programlarını iletmekte ısrar ediyor. CBS, Fox ve NBC gibi yayın kuruluşlarının bu isteğe karşı çıkmasıysa işleri yavaşlatıyor. Dolayısıyla Apple’ın kapsayıcı internet TV servisinin çıkışının 2016’ya kalabileceği belirtiliyor.

Cupertino merkezli şirketin abonelik tabanlı internet TV servisini eylül ayında gerçekleştireceği etkinlikte, yeni nesil ve daha güçlü Apple TV kutusuyla birlikte, tanıtması bekleniyordu. Apple TV’nin güncellenmesine dair planlarda bir değişiklik olması öngörülmese de, internet TV servisinin ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Söz konusu ertelemede TV kanallarıyla görüşmelerin yavaş ilerlemesine ek olarak, Apple’ın altyapı çalışmalarında yeterli gelişimi kaydedememesinin de etkili olduğu belirtiliyor. İnternet TV servisinin önümüzdeki yıl ne zaman faaliyete geçeceği konusunda da somut bir tarih verilemiyor.

Apple’ın internet TV servisinin geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen WWDC 2015’te tanıtılacağı iddia edilmiş, ancak sonrasında bu tarihin yavaş müzakereler nedeniyle eylül ayına ertelendiği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER