Teknoloji

Apple internet TV servisindeki akışın TV kanalları tarafından yönetilmesini istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-guncelleme-180914 (1024 x 576)

Recode sitesinde yer alan bir habere göre, Apple yeni internet TV servisindeki akışın TV kanalları tarafından yönetilmesini istiyor. Yeni servisiyle PlayStation Vue ve Sling TV gibi platformlara rakip olmaya hazırlanan Apple, yayın yönetimine ilişkin yaklaşımıyla kendisine donanım ve yazılım üstüne odaklanacak zaman yaratmayı hedefliyor. Televizyoncular ise Apple’ın henüz duyurulmamış servisi için kapsamlı bir altyapı çalışması gerçekleştirmekten kurtulmuş olacak.

Apple henüz yeni bir ürün duyurusu yapmasa da, Recode’a göre şirketin internet TV platformu sonbaharda faaliyete geçecek. Cupertino merkezli şirket adına televizyon kanallarıyla görüşmeleri başkan yardımcılarından Eddie Cue’nun yürüttüğü belirtilirken, Apple’ın çevrim içi servisinin yola yaklaşık 25 kanalla çıkacağı söyleniyor.

Söz konusu yaklaşım bugün Apple TV’de görülen “kanallar” ile oldukça yakın bir yerde duruyor. Apple’ın set üstü kutusuna gönderecekleri içeriklere kanallar kendileri karar veriyor. Ancak günümüzde internet TV servislerinin Apple’ın mevcut yaklaşımından farklı bir yerde konumlandığını unutmamak gerekiyor. Gelen haberler, televizyon kanallarının da Apple’ın izinden gitme konusunda gönülsüz olduğunu gösteriyor. Özellikle bünyesinde önemli TV kanallarını barındıran Comcast’in Apple’dan farklı düşündüğü ifade edilirken, sürecin izleyeceği seyri görmek için Apple’ın yayıncılarla yapacağı somut anlaşmalar bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER