Teknoloji

Apple internet TV servisinin çıkışını kendi talepleriyle geciktiriyor

apple internet tvApple internet TV servisi oluşturma yönündeki çalışmalarına uzun süredir devam ediyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, ortaya halen somut bir şey çıkmamasının öncelikli nedeni Apple’ın mesnetsiz talepleri. Cupertino merkezli şirketin TV kanallarıyla ve yapım şirketleriyle yaptığı görüşmelerde uyguladığı müzakere taktiklerinin de sürece pek olumlu katkıda yapmadığı konuşuluyor.

Apple hali hazırda CBS, 21st Century Fox ve Disney gibi şirketlerle görüşüyor. Cupertino merkezli şirket adına görüşmeleri yürüten Eddy Cue’nin yapım şirketlerinden, izleyici başına ödenecek aylık komisyonu yıllar boyunca artırmamalarını talep ettiği belirtildi. Bu oranın artırılmaması, yapım şirketleri ve TV kanallarının daha fazla gelir elde etmesine engel olma potansiyeli taşıyor.

Apple geride kalan 16 yıl boyunca girdiği her endüstriyi domine etmeyi başardı. Ancak şirkete müzik ve telekomünikasyon sektöründe hakimiyeti getiren teknikler, medya şirketleri nezdinde pek etkili olacak gibi gözükmüyor. Haberde, medya sektörü yöneticilerinin Cue’nin “Biz Apple’ız” şeklindeki tavrından fazlasıyla rahatsız olduğu belirtiliyor.

Apple internet TV servisi için uzun yıllardır zemin yokluyor

Apple’ın bir TV servisi kurmaya yönelik çalışmalarının geçmişi 2009’a kadar uzanıyor. Ancak o günden bu yana sürüdürülen çalışmalardan somut bir sonuç alınabilmiş değil. Time Warner Cable ve Comcast’in Apple’dan abonelik ücretlerinden aylık 10 dolarlık bir pay istemesinin süreci tıkayan faktörlerden biri olduğu söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin servisin kullanıcı arayüzü konusundaki ketum tavrının da TV kanallarını rahatsız ettiği belirtiliyor.

Cue’nin Time Warner Cable ve Time Warner Inc. CEO’larıyla yaptığı görüşmeye Hawaii gömleği ve tenis ayakkabılarıyla 10 dakika geç gelmesinin de Apple’ın muhattaplarını rahatsız eden noktalardan biri olduğu ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER