Teknoloji

Apple Intel işlemcili 21.5 inç iMac modellerini satıştan tamamen kaldırdı

imac 21.5 inç

Apple görünüşe göre, Intel işlemcili 21.5 inç iMac modellerini satıştan kaldırdı. Apple, Intel işlemcileri kullanmak yerine kendi bünyesinde geliştirdiği M1 çipine geçiş yaptığından, bu ürünün kullanımdan kaldırılması pek de şaşırtıcı olmadı.

21,5 inç iMac, Apple’ın 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini tanıttığı 18 Ekim’deki Unleashed etkinliğinden sonra hâlâ satışta bulunuyordu, ancak yakın zaman içinde satıştan kaldırıldı. Apple’ın ürün karşılaştırma sayfasında 21,5 inç iMac modelleri için “Satın Al” düğmesi de görünmüyor.

apple 21.5 inç imac intel

Ne var ki Apple, Intel işlemcili iMac serisinin tamamını henüz satıştan kaldırmadı. 19799 TL’lik başlangıç fiyatıyla Retina 5K ekranlı, 27 inç iMac modellerini Apple’ın online mağazası üzerinden satın almaya devam edebilirsiniz.

Apple, geçtiğimiz mart ayında 21.5 inç iMac’in 512 GB ve 1 TB konfigürasyonlarını satıştan kaldırmıştı. Yani, şirket bir süredir bu modeli yavaş yavaş piyasadan çekiyordu. O zamandan bu yana şirket, M1 işlemcili, daha ince ve renkli gövdeli olan ve M1 işlemci taşıyan yenilenmiş iMac modellerini nisan ayında tanıtmış ve hemen ardından satışa sunmaya başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER