Teknoloji

Apple Intel Haswell işlemcili 2013 model iMac’i satışa sunuyor

Geçtiğimiz hafta yeni iPhone’larını piyasaya süren Apple, dikkatini iMac serisine çevirdi. Şirketten yapılan açıklamada iMac serisinin Haswell işlemciyle güçlendirildiği belirtilrken; grafik işlemcisinde, Wi-Fi hızında ve depolama seçeneklerinde de iyileştirmeye gidildi. iMac serisinin tasarımı ise herhangi bir değişikliğe uğramadı.

imac-240913

Giriş seviyesi olarak kabul edilen 21.5 inç’lik iMac 2.7 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemci ve daha önce eşi görülmemiş bir entegre grafik performansı sağladığı iddia edilen Iris Pro grafik işlemcisi barındırıyor. Apple 21.5 inç’lik modelin üst seçeneği ve 27.5 inç’lik modellerde ise maksimum 3.4 GHz hızında dört çekirekli Intel Core i5 işlemcilere ve bir önceki jenerasyona göre yüzde 40 daha hızlı bir performans sunan Nvidia GeForce 700 serisi grafik işlemcisine yer veriyor.

Şirketten yapılan açıklamada dileyenlerin sistemlerini maksimum 3.5 GHz hızında dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciye ve 4GB video hafızası sunan Nvidia GeForce GTX 780M serisi grafik işlemcisine yükseltebilecekleri ifade edildi. Yeni nesil iMac 802.11ac Wi-Fi desteğiyle birlikte geliyor. Bu da masaüstü bilgisayarın kablosuz bağlantı performansının selefinin üç katına çıkmasını sağlıyor. PCIe temelli depolama ise Fusion Drive ve diğer flaş temelli depolama seçeneklerinin yüzde 50 daha yüksek bir hıza ulaşmasını sağlıyor.

Kullanıcılar 1 TB veya 3 TB Fusion Drive seçenekleri arasında tercih yapabilecek. Standart modelde ise 8 GB hafıza ve 1 TB sabit disk bulunuyor. 21.5 inç’lik modelin ABD fiyatları 1299 ve 1499 dolar olarak belirlenirken, 27 inç’lik versiyon 1799 dolardan başlayan fiyat etiketlerine sahip. Yenilenen iMac serisi bugün itibarıyla yurt dışında satışa sunuluyor.

İlgili >> Business Wire

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER