Eğlence

Apple İngiltere Premier Ligi’nin yayın haklarıyla ilgileniyor

apple ingiltere premier ligi

Apple İngiltere Premier Ligi yayıncısı olarak canlı spor yayıncılığı konusundaki iddiasını biraz daha yukarıya taşıyabilir. Cupertino merkezli şirket ABD’de Ulusal Beyzbol Ligi’nin yayıncıları arasında yer alıyor. Bu yıl itibarıyla ABD Ulusal Futbol Ligi MLS’teki müsabakalar da Apple TV Plus’ta izleyicilerle buluşacak.

Söylentilere göre; Cupertino merkezli şirket, İngiltere Premier Ligi’nin İngiltere’deki yayıncılarından biri olmayı hedefliyor. Ülkede Premier Lig maçları hâlihazırda BT Sport, Sky Sports ve Amazon Prime Video tarafından yayınlanıyor. Mevcut anlaşma 2024-2025 sezonuyla birlikte sona erecek.

Premier Lig’in İngiltere’deki yayın hakları için hâlihazırda yıllık 5.1 milyar pound ödeniyor. Bazı kulüp sahipleri bu meblağı ligin değerinin altında bulunuyor. Apple gibi şirketlerin yayın haklarıyla ilgilenmesinin bu fiyatı daha da yukarıya çekilmesine katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Apple İngiltere Premier Ligi yayıncılığı için daha önce girişimde bulunmamıştı

Bu konudaki iddiaların daha önce de gündeme geldiğini hatırlatmakta fayda var. Ancak şimdiye kadar Apple İngiltere Premier Ligi’nin yayıncılığı konusunda somut bir adım atmamıştı. 2025’ten itibaren geçerli olacak yeni yayın anlaşması için görüşmelerin 2023’te başlaması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER