Teknoloji

Apple’a İngiltere’de mahkemeden iyi haber geldi

apple broadcom

Apple İngiltere Rekabet ve Piyasa Kurumu’na (CMA) karşı önemli bir zafer kazandı. CMA geçtiğimiz yılın sonbaharında Cupertino merkezli şirket hakkında bir tekel soruşturması başlatmıştı. Apple’ın bu soruşturmaya yaptığı itiraz, mahkeme tarafından kabul edildi.

CMA geçtiğimiz kasım ayında hem Apple hem de Google hakkında bir soruşturma başlatmış, iki şirketin mobil internet tarayıcısı pazarında avantajlarını kullanarak rakiplerini kısıtladığını iddia etmişti. Soruşturma ayrıca Apple’ın App Store kuralları aracılığıyla bulut oyun pazarını kısıtlayıp kısıtlamadığını da belirleme amacı taşıyordu.

Apple, düzenleyicinin mobil tarayıcı pazarındaki konumunu araştırmak için “gücü olmadığını” başarılı bir şekilde savundu. Şirket, CMA’nın soruşturmayı geçtiğimiz Haziran ayında mobil ekosistemler hakkındaki raporunu ilk yayınladığı tarihte açması gerektiğini belirtti.

CMA davalarına bakan mahkeme olan Rekabet Temyiz Mahkemesi, düzenleyicinin soruşturmayı çok geç bildirdiğini söyleyerek Apple’ın itirazını kabul etti.

Apple İngiltere Rekabet Temyiz Mahkemesi’nin kararından memnun

Apple İngiltere Rekabet Temyiz Mahkemesi’nin kararını, tahmin edilebileceği gibi, memnuniyetle karşıladı. Şirket geliştiricileri kullanıcılara güvenli ve emniyetli bir deneyim sağlamaları için desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.

CMA ise tahmin edilebileceği üzere kararı hayal kırıklığıyla karşıladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bugünkü karardan dolayı hayal kırıklığına uğradık. Bu pazar araştırması referansını, İngiltere’deki tüketicilerin daha iyi bir mobil internet hizmetleri seçeneği elde etmesini ve İngiltere’deki geliştiricilerin yenilikçi yeni uygulamalara yatırım yapabilmelerini sağlamak için yaptık. Endişelerimiz ve pazar araştırmamızı başlatma nedenlerimiz Apple tarafından sorgulanmadı. Bugünkü kararın önemini göz önünde bulundurarak, temyiz izni almak da dahil olmak üzere seçeneklerimizi değerlendireceğiz.”

İLGİLİ HABERLER