Teknoloji

Apple’ın anket uygulaması kolaylıkla kapalı mekan haritası hazırlama imkanı veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-indoor-survey-app-021115

Sessiz sedasız bir kapalı mekan konumlama uygulaması yayınlayan Apple, işletme sahiplerinin iPhone aracılığıyla mekanlarının haritasını çıkarmasını mümkün kılıyor. Varlığı ilk olarak yazılımcı Steve Troughton-Smith tarafından işaret edilen Indoor Survey App, gerçekleştirilen aramalarda bulunmuyor. Ancak doğrudan bağlantı sayesinde uygulamaya erişilebiliyor.

iTunes App Store’daki uygulama sayfasında “Kapalı mekan konumlamasını Indoor Survey App ile gerçekleştirin.” ibaresi yer alıyor. Kullanıcılar Indoor Survey App içinde harita üstüne noktalar bırakarak kapalı bir mekanda yürürken pozisyonlarını gösterebilecek. Radyo sinyal frekans verilerini ölçen uygulama, bu ölçümü iPhone’un sensör verileriyle birleştiriyor.

Apple, kapalı mekan haritalama özelliklerini yıllardır geliştirmeye devam ediyor. 2013’te küçük Bluetooth vericisi iBeacon’ı görücüye çıkaran şirket, mağazalara ve mekan sahiplerine müşterilerine konuma özel bildirim ve uyarı gönderme imkanı sunmuştu.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan iOS 8 ise yazılımcılara iPhone’un hareket işlemcisi aracılığıyla daha kapsamlı konum verilerine ulaşma fırsatı sağlamıştı. 2014’ün ekim ayında duyurulan Apple Maps Connect girişimi ise işletme sahiplerini kapalı mekan harita bilgilerini paylaşmaya davet etmişti.

İLGİLİ HABERLER