Teknoloji

Apple’ın web sitesinde AirPower’ın yeni bir fotoğrafı görüldü

apple airpower

Apple’ın çıkışı epey geciken kablosuz şarj aksesuarı AirPower’ın yeni bir fotoğrafı şirketin Avustralya web sitesinin AirPods sayfasında görüldü. Haberi hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde bu fotoğrafa rastlamadık. Ancak Twitter kullanıcısı Michael Bateman‘ın paylaştığı fotoğrafta iPhone XS ve AirPods’un kablosuz şarj kutusu yan yana şarj edilirken görülüyor. AirPower’ın aynı anda şarj edeceği üçüncü cihaz olacağı söylenen Apple Watch’a ise bu fotoğrafta rastlanmıyor.

AirPower, Apple’ın 2017 yılında iPhone X ve iPhone 8 ile birlikte duyurduğu iddialı bir kablosuz şarj matıydı. O zamanlar şirket bu cihazın iPhone, AirPods ve Apple Watch’u aynı anda şarj edebileceğini söylemişti. Ne var ki, bu mat ilk kez gösterildiğinden bu yana piyasaya henüz sunulmadı. Geçen yıl bu matın prototiplerinde aşırı ısınma sorunları görüldüğü iddia edilmişti. Aynı zamanda Apple da web sitesinden AirPower ile ilgili tüm bahisleri kaldırmıştı. Bu durum ürünün iptal edilip edilmediğinin sorulmasına neden olmuştu.

Ortaya çıkan yeni görüntü ise Apple’ın şarj matı için tasarladığı mevcut tanıtım görüntüsünü temel alıyor. Ancak telefonun arka plan görüntüsü şirketin 2018 model telefonlarıyla birlikte kullanmaya başladığı duvar kağıdı görüntüsünü içeriyor.

Son zamanlarda AirPower’ın artık piyasaya çıkmaya hazır olduğuna dair dedikodular yoğunlaşmaya başlamıştı. Apple bu haftanın ortalarında kablosuz şarj kutusu ile satın alınabilen yeni nesil AirPods’u duyurmuştu. Bu kablosuz şarj kutusu da iki yıl önce AirPower ile birlikte gösterilmişti. Wall Street Journal da Apple’ın bu yılın başlarında şarj aksesuarının üretimine başladığını doğruladığını yazdı.

AirPower Apple Watch’u da şarj edebilecek

Tabii ki, Apple’ın yeni paylaştığı görsel AirPower’ın Apple Watch’u şarj etmeyeceği anlamına gelmiyor. Apple’ın kodlarından verdiği ipuçlarıyla bilinen iOS geliştiricisi Guilherme Rambo, Apple’ın giyilebilir ürününün şarj matıyla çalışabileceğine dair referansları bulduğunu söylüyor.

Apple için bu hafta ürün duyuruları bakımından oldukça hareketli geçti. Yeni bir iPad mini ve iPad Air, aynı zamanda AirPods’un yeni nesli tanıtıldı. Şirketin elinde yine de bir ürün duyurusunun daha olduğuna inanılıyor. Apple 25 Mart Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Ancak bu toplantının şirketin yeni video yayın servisi ve haber abonelik platformuyla ilgili olacağına inanılıyor. Yine de, AirPower ile ilgili bir şeyler belki söylenebilir. Gelişmeler için Teknoblog’u takipte kalın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER