Teknoloji

Apple iMessage’ın yol açtığı mesaj karışıklığı nedeniyle ABD’de davayla karşı karşıya

imessage-220514

iPhone kullanırken başka işletim sistemine sahip bir cihaza geçiş yapan pek çok kişi, gönderilen kısa mesajların kendilerine ulaşmamasından şikayetçi olmuştu. Bu durum Apple’ı ABD’de bir grup davasıyla karşı karşıya bırakacak gibi gözüküyor. iMessage’ın kullanım koşulları konusunda yeterince açık davranmadığı iddia edilen şirkete dava açılması için Hakim Lucy Koh, şikayetçi Adrienne Moore’a onay verdi. Moore Apple’ın kasti davranışlarının anlaşmalı bir işbirliğinin ihlâline yol açtığını iddia ediyor.

Cupertino merkezli şirkete yönelik çeşitli suçlamalarda bulunan Moore, iMessage’ın SMS alımında yol açtığı sorunun iPhone sahiplerinin gelecekteki cihazları konusunda alacakları kararları etkileyebileceğini ve pek çok kişiyi Apple’a mahkum etme potansiyeli olduğunu öne sürdü. Apple ise servisin işleyişinde operatörlerle birlikte çalıştığının altını çizerken, yaşanan problemlerde bir kasıt olmadığının altını çiziyor. Mahkeme Moore’un Apple aleyhindeki iddialarının bir dayanağı olduğunu kabul etse de, daha önce benzer iddiaları reddetmişti.

Apple bu hafta içinde devreye soktuğu bir web aracıyla telefon numaralarının iMessage’dan çıkarılmasının önünü açmış ve iPhone’dan farklı cihazlara geçişi kolaylaştırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER