Teknoloji

Apple iMac modellerini M3 işlemciyle yenileyecek

apple m3 imac

Apple bilgisayar seçeneklerini kendi üretimi olan işlemcilerle yenilemeye devam ediyor. Bu doğrultuda M3 işlemcinin de 2023 içinde gün yüzüne çıkması bekleniyor. Apple iMac serisi masaüstü bilgisayarların da bu işlemciyle yenilenmesi öngörülüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, 24 inç iMac de bu bilgisayarlardan biri olacak.

Gurman’a göre, bu yeni bilgisayarla tanışmak için 2023’ün sonlarını beklemek gerekiyor. Bunun hem iyi hem de bir kötü haber olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple’ın ürün portföyünde M2 işlemcili bir iMac bulunmuyor ve böyle bir model de duyurulmayacak gibi görünmüyor. Şirket 2021’de M1 işlemcili iMac’lerini duyurmuştu. 2022’de duyurulan M2 işlemci seçenekleri ise Apple’ın başka bilgisayarlarında kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Şirketin iMac’i bu kadar uzun süre boyunca güncellememesi sıra dışı bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak Apple’ın bunun için M3 işlemciyi bekleme kararı aldığı söyleniyor.

Apple’ın M3 işlemciyi önümüzdeki sonbahar ayında tanıtabileceği belirtiliyor. Bu işlemcinin performans ve verimlilik konusunda önemli iyileştirmeleri beraberinde getireceği söyleniyor. Şirketin aynı işlemciyi taşıyan bir MacBook Pro tanıtması da beklentiler arasında yer alıyor.

M1 işlemcili Apple iMac sahipleri cihaz performansından memnun

Hâlihazırda M1 işlemcili Apple iMac kullananların cihazların performansından memnun olduğu belirtiliyor. Bu da şirketin M2’yi pas geçip iMac’i doğrudan M3 işlemcili iMac ile yola devam etme kararını mantıklı hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER