Teknoloji

Apple yepyeni bir iMac tanıttı, MacBook’ları yeniledi

Apple’ın geleneksel geliştirici etkinliği önemli duyurularla başladı ve yazılımın yanı sıra donanım da boş geçilmiyor. Apple, hem iMac hem de MacBook bilgisayarlarında dikkate değer yenilikler yapıyor.

iMac’in yepyeni versiyonu 7’nci nesil Kaby Lake Intel Core işlemci seçenekleri, daha iyi grafik performansı; 21.5 inçlik modelde 32 GB’ye kadar, 27 inçlik modelde ise 64 GB’ye kadar RAM seçenekleri sunuluyor.

Yeni iMac’lerde güncellenmiş donanım bileşenlerine ek olarak, bir çift USB-C portu da bulunuyor. Ayrıca Apple’ın hibrit “fusion” sabit disk sürücüleri de standart olarak yer alıyor. Yeni iMac’lerdeki ekranlar da parlaklık tarafında önemli bir artırım elde ediyor. Yeni bilgisayarların ekranı daha önceki modellere göre yüzde 43’e civarında daha yüksek parlaklık sunuyor.

Apple yeni iMac donanımlarının ne kadar güçlü olduğunu etkileyici bir sanal gerçeklik uygulamasıyla yaptı, böylelikle High Sierra’da doğal VR desteği de gösterildi. Yeni modellerin yurt dışı fiyatları 1099 dolardan başlıyor ve 1799 dolara kadar çıkıyor. 1299 dolarlık 4K ekranlı model de bulunuyor. Türkiye fiyatları ortaya çıktığında bu haberi güncelleyeceğiz.

MacBook tarafında ise Apple, yeni dizüstü bilgisayarlarının Kaby Lake işlemcilerle ve aynı zamanda daha önceki versiyonlarına göre yüzde 50 oranında daha hızlı olan SSD’lerle güncelleyeceğini açıkladı. Fiyatlar tüm modellerde hemen hemen aynı kalırken, daha ucuz fiyata sahip olan 13 inçlik yeni bir MacBook Pro modeli çıkacak. Yeni modellerin Türkiye fiyatları Apple Türkiye web sitesinde açıklandığında bu haberi güncelleyeceğiz.

Tüm yeni iMac ve MacBook Pro modellerinin bugün itibarıyla siparişe açılması bekleniyor.

Yenilikler, özellikle MacBook Pro tarafında memnuniyetle karşılanacaktır. Apple’ın dizüstü bilgisayarlarından, Kaby Lake tabanlı işlemci barındırmadığı için uzak duranların artık bir mazereti kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER