Manşetler

Apple iMac M1 işlemci ve parlak renklerle yenilendi

apple imac

Apple daha ince bir tasarıma, yeni M1 işlemciye ve parlak renk seçeneklerine sahip yeni iMac masaüstü bilgisayarını tanıttı. Klasik renkli iMac’lere bir tür saygı duruşu yapan şirket, yeni iMac’lerin M1 işlemciler için en baştan tasarlandığını belirtti.

Yeni iMac’te 24.5 inç büyüklüğünde 4K bir ekran bulunuyor. Ekranın çerçevesinin özellikle köşe noktalarında daralmış olması dikkat çekiyor. Ekranın alt kısmında “çene” olarak tabir edilen bölümün büyüklüğü göze çarparken, ekranın arkasının tamamen düzleşmiş olması da gözden kaçmıyor. Yeni iMac, daha dar kenarlıklara ve 11,3 milyon piksele sahip geniş bir 24 inç 4.5K Retina ekrana sahip. P3 geniş renk gamı ve bir milyardan fazla renk ve ayrıca 500 nit parlaklıkla görüntüler canlı ve daha parlak görünüyor. Bu yeni ekran, daha doğal bir izleme deneyimi için ortam değiştikçe renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlayan True Tone teknolojisine de sahiptir. Ek olarak, yeni iMac’teki 4.5K Retina ekran, daha fazla konfor ve okunabilirlik için endüstri lideri yansıma önleyici kaplamaya sahip.

Apple’ın belirttiğine göre, yeni iMac, her açıdan dikkat çekici, daha ince ve daha kompakt bir tasarıma sahip. Yonga üzerinde sistem mimarisi ve M1’in yüksek güç verimliliği ile etkinleştirilen anakart ve havalandırma bileşenleri, önceki nesillere kıyasla önemli ölçüde konsolide edildi ve boyutları küçültüldü. Eski modellerdeki hantal termal sistemin yerini iki küçük fanın aldığı belirtildi. Bu da iMac’in yan profilinin pratikte büyük oranda küçülmesine olanak tanıyor. Çok daha kompakt hâle gelen tasarım, iMac’in hacmini yüzde 50 azaltarak daha az yer kaplamasına ve daha fazla yere kolayca sığmasına olanak tanıyor. 11.5 mm. kalınlığında olan yeni iMac, M1 işlemcinin varlığı sayesinde seleflerine göre daha serin ve sessiz çalışıyor.

Bir Mac’teki en iyi kamera, mikrofon ve ses sistemleri

iMac, düşük ışıkta yüksek kaliteli video ve harika performans sunan “şimdiye kadarki en iyi Mac” olarak 1080p FaceTime HD kameraya sahip. Ayrıca iMac M1 çipindeki görüntü sinyali işlemcisinden ve Neural Engine’den yararlanarak daha iyi gürültü azaltma, daha fazla dinamik aralık ve geliştirilmiş otomatik pozlama ve beyaz dengesi ile kamera görüntü kalitesini geliştiriyor. Bu nedenle, ister aile bireyleriyle görüşürken ister evden çalışırken bir video görüşmesi olsun, kullanıcılar her zaman en iyi şekilde görünürler.

Kamerayı tamamlamak için yeni iMac, daha net aramalar ve ses kayıtları için stüdyo kalitesinde üç mikrofon dizisine sahiptir. Apple’ın belirttiğine göre bu, şimdiye kadarki bir iMac’te sunulanın en iyisi. Mikrofonlar, sistemin geri kalanından gelen geri bildirimi azaltacak şekilde konumlandırılırken, yönlü hüzmeleme arka plan gürültüsünü daha iyi görmezden gelmelerine ve kullanıcının sesine odaklanmalarına olanak tanır. Sonuç olarak, konuşmalar daha doğal ve kayıtlar çok net olarak nitelendiriliyor.

Öte yandan yeni iMac, bir Mac’te şimdiye kadarki en iyi ses sistemine sahip bilgisayar olarak nitelendiriliyor. İstenmeyen titreşimleri azaltırken etkileyici bir bas tepkisi için yan yana yerleştirilmiş iki çift güç iptal eden woofer’a sahiptir. Her çift, yüksek performanslı bir tweeter ile dengelenmiştir. Sonuç, güçlü, artiküler bas ve kristal netliğinde orta ve yüksek tonlarla muazzam bir ses sahnesi üreten altı hoparlörlü bir ses sistemidir. Tüm bu hoparlör yenilikleri, gelişmiş algoritmalarla birleştiğinde, iMac’in Dolby Atmos ile video oynatırken uzamsal sesi desteklemesini sağlar. 4,5K Retina ekranıyla birlikte iMac, her alanı inanılmaz bir film izleme deneyimine dönüştürür.

 

apple imacYeni manyetik güç kablosu da iMac’in arkasına tutturuluyor. Ethernet kablosu da güç ünitesine bağlanıp aynı kablo üzerinden bilgisayara bağlanabiliyor. Yeni iMac’in en üst konfigürasyon seçeneğinde dört USB-C girişi bulunuyor. Bunlardan iki tanesi Thunderbolt desteğine sahip. Baz versiyonda 8 GB RAM ve 256 GB SSD mevcut.

apple imac

Tüketiciler, iMac ile uyumlu renklere sahip muhteşem alüminyum kasalara sahip üç Magic Keyboard modelinden birini seçebilecekler. Ve ilk kez, Touch ID iMac’e geliyor. Kablosuz Magic Keyboard’da M1’deki Secure Enclave ile doğrudan iletişim kuran özel bir güvenlik bileşeni kullanılıyor ve kullanıcıların parmak izi verilerini uçtan uca korumak için şifreli bir kanal oluşturuyor. iMac’in ekran kilidini açma, Apple Pay ile satın alma gibi işlemler için kullanılabiliyor. Ek olarak Touch ID, Hızlı Kullanıcı Değiştirme ile çalışır, böylece müşteriler sadece bir parmak dokunuşuyla farklı bir kullanıcı profiline geçebilir. Müşteriler ayrıca Touch ID ve Sayısal Tuş Takımlı Magic Keyboard’un yanı sıra renk uyumlu Magic Mouse ve Magic Trackpad’i seçebilirler.

Apple M1 işlemcili yeni iMac fiyatı

Yeni iMac ABD’de 1299 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Ancak bazı renk seçenekleri 1499 dolarlık modele özgü olacak. 30 Nisan’da ön siparişe çıkacak olan iMac, mayıs ayının ikinci yarısı itibarıyla sahipleriyle buluşacak.

iMac de yeni versiyonla birlikte Apple M1 işlemcili cihazlar arasında yerini almış oldu. Apple bu işlemciyi ilk olarak kasım ayında tanıttığı MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini’de kullanmıştı. Apple uzun vadede tüm Mac serisinde kendi tasarımı olan ARM tabanlı işlemcilerine yer vermeyi planlıyor.

Yeni Apple iMac Türkiye’de 14 bin 499 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Diğer konfigürasyon seçeneklerinin temel fiyatları ise 16 bin 699 ve 18 bin 899 TL olarak belirlendi. 30 Nisan’dan itibaren Türkiye’de de siparişler alınmaya başlanıyor. Mayıs ayının ikinci yarısında da dağıtımlar başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER