Manşetler

Apple ilk üç günlük iPhone satışlarıyla yeni bir rekorun altına imza attı

Piyasaya çıkan her yeni iPhone’un bir satış rekoru kırması kaçınılmaz bir durum gibi gözüküyor. Bu yıl piyasaya iPhone 5s ve 5c adını taşıyan iki yeni model süren Apple, ilk üç günde ortaya yine son derece etkileyici bir satış performansı koydu. İlk üç günün sonunda iPhone 5s ve 5c için toplam satış rakamı 9 milyona ulaşırken, iPhone 5s için şirketin ilk parti stokları üç gün içinde tükenmiş oldu. Yapılan açıklamada yeni iPhone’lara gelen talebi ”inanılmaz” olarak niteleyen Apple CEO’su Tim Cook, yeni iPhone’ların üretim ve satış sürecinde sabır ve çaba gösteren herkese teşekkür etti.

iphone-5s-on-inceleme-38

Şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 5 ilk üç günün sonunda 5 milyonluk bir satış rakamına ulaşırken, 2011’de satışa sunulan iPhone 4S için bu rakam 4 milyon olmuştu. Ancak Apple’ın yeni telefonlarını piyasaya sürdüğü ilk ülke grubu her yıl değişiklik gösterdiği için bu rakamlar arasında sağlıklı bir karşılaştırma yapmak pek mantıklı gözükmüyor. Apple’dan yapılan basın açıklamasında iPhone 5s ve 5c için ayrı ayrı satış rakamları verilmese de, analitik şirketi Localytics’e göre iPhone 5s satışları 5c satışlarının 3,5 katına çıkarak yaklaşık 7.65 milyona ulaşmış durumda. Yeni iPhone’ların ilk üç günlük satış performansının ardından mali yılının dördüncü çeyreğine dair öngörülerinde revizyona giden şirket, çeyrekte 34 ila 37 milyar dolar arasında belirlediği gelir aralığının üst noktasına yakın bir noktaya ulaşmayı amaçladığını açıkladı.

iPhone 5s ve 5c’nin ilk üç günlük performansı Apple’ın borsadaki hisselerine de yansıdı. Cuma gününi 467.41 dolardan kapatan şirketin hisse senetleri, yeni haftanın başlamasıyla 496 dolar seviyesine fırladı. Yaşanan bu artış yatırımcıların iPhone 5s ve 5c’nin satışlarına olumlu tepki verdiği şeklinde yorumlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada iOS 7 ile birlikte ABD’de devreye giren müzik akış sistemi iTunes Radio’nun da oldukça iyi bir performans sergilediği ve kısa sürede 11 milyonu aşkın tekil dinleyiciye ulaştığı belirtildi. Geçtiğimiz çarşamba günü yayınlanan iOS 7 de güçlü bir başlangıç yaparak 200 milyonu iOS cihaza ulaştı ve iOS tarihindeki en hızlı geçiş yapılan sürüm oldu. Tim Cook açıklamasında iPhone 5s ve 5c’nin performansı için ”Şu ana kadarki en iyi başlangıcımız” tanımlamasını yaptı.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER