Teknoloji

Apple’ın ilk sanal gerçeklik başlığıyla ilgili yeni ipuçları: Kumaş tasarım ve fan

meta quest 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kumaştan yapılmış tasarıma sahip, içinde bir fan barındıran ve yüksek bir fiyat etiketi içereceği tahmin edilen bir sanal gerçeklik (VR) başlığı üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bloomberg News, Apple’ın ilk VR başlığının 2022’de, Oculus Quest 2‘ye benzer şekilde pillerle çalışan bağımsız bir cihaz olarak piyasaya sürülebileceğini kaydetti. Apple’ın henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş bu VR başlığı için “en gelişmiş ve güçlü çiplerinden bazıları” üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Üstelik bazı yongaların kendi M1 Mac işlemcilerini bile performans tarafında geride bıraktığı söyleniyor.

Apple’ın bu başlığın geliştirilmesi çalışmaları sırasında bazı prototiplerin çok büyük ve ağır olmasıyla ilgili bazı zorluklarla karşılaştığı bildirildi. Apple’ın başlıkların ağırlığını azaltmak için kumaştan yapılmış dış yüzey kullandığı bildiriliyor. Ancak şirket aynı zamanda bir fan kullanıyor. Bu, fansız tasarıma vurgu yapan Apple için alışılmadık bir hareket olarak yorumlanabilir.

Bu arada Bloomberg News, Apple’ın N301 kod adlı VR başlığının boyutunun Oculus Quest’inkiyle aynı seviyede olduğunu ve test edilen bazı prototiplerin çeşitli AR özelliklerini etkinleştirmek için harici kameralar içerdiğini bildirdi. Apple’ın el hareketlerini izlemek için bu kameraları kullanma ve sanal klavye gibi yazılım özellikleri dahil etme yeteneğini de test ettiği bildiriliyor.

Apple’ın VR kulaklığının ne zaman piyasaya çıkacağı tam olarak belli değil, ancak çıkış 2022’de olabilir. Pahalı ve niş bir cihaz olacağı söyleniyor, üstelik Apple’daki bazı kaynaklar şirketin her gün yalnızca bir kulaklık satmayı tahmin ettiği söyleniyor. Perakende mağazalarının sayısı göz önünde bulundurulduğunda, yılda 200 binden az ürün satışı söz konusu olabilir.

Ara ara çıkan haberlere bakacak olursak, Apple yıllardır sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik başlıkları üzerinde çalışıyor. Ayrıca Bloomberg News geçen yıl, Apple’ın VR ve AR hedeflerine ayrıntılı bir bakış yayınlayarak şirketin AR ve VR üzerinde çalışan yaklaşık bin çalışanı olduğunu kaydetmişti.

İLGİLİ HABERLER