Teknoloji

Apple ilk katlanabilir cihazını 2026’da çıkarabilir

apple ipad mini

Güney Kore merkezli The Elec sitesinin haberine göre; Apple, iPad mini’nin yerini alabilecek bir katlanabilir cihaz üstünde çalışıyor. Bu cihazın 2026 veya 2027’de piyasaya sürülebileceği ve 7 inç büyüklüğündeki ekranın açıldığında 8 inçe çıkabileceği söyleniyor.

Cupertino merkezli şirketin 2026’da OLED ekranlı bir iPad mini çıkarabileceğine dair iddialar da daha önce gündeme gelmişti. Dolayısıyla The Elec’in iddiası kafaları karıştırıyor. Bahsi geçen cihazın katlanabilir bir iPhone mu yoksa iPad mi olacağı belirsizliğini koruyor.

Cihaz türünden bağımsız olarak Apple’ın bu proje için Samsung ve LG gibi üreticilerle temasta olduğu belirtiliyor. Hem Samsung’un hem de LG’nin teknoloji devine katlanabilir ekran örnekleri gönderdiği söyleniyor.

Samsung’un panel geliştirme ve tedarik yarışında rakiplerinin önünde olduğu iddia ediliyor. Ancak haberde tarafların ultra ince camlar, kapak pencereleri ve menteşe tasarımı gibi konularda farklı düşüncelerinin olduğu da belirtiliyor. Bu farklar nedeniyle cihazın çıkışının gecikebileceği söyleniyor.

Apple 20.5 inç ekranlı bir katlanabilir cihaz da çıkarabilir

Apple’ın 2026’da cihazı çıkarmayı tercih etmesi durumunda Samsung’un mevcut OLED üretim hattını kullanacağı belirtiliyor. Hâlihazırda iPhone’larda kullanılan OLED paneller de bu hatta üretiliyor. Dedikodularda 20.5 inç katlanabilir ekranlı bir cihazdan da bahsediliyor, ancak bu cihazın çıkışı için henüz bir işaret verilmiş değil.

Apple’ın katlanabilir cihaz pazarına nasıl gireceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak bu son gelişme, şirketin bu ürün kategorisinde uzak durmayacağını gösteriyor. Katlanabilir ekran pazarında hâlihazırda Samsung ve Huawei gibi markalar öne çıkarken, Apple da kendisini rakiplerinden ayrıştıracak bir girişi hedefleyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER