Teknoloji

Apple ilk HomePod modelini sonlandırıyor

apple homepod homeos

Apple ilk HomePod modelini sonlandırdı. Şirketten yapılan açıklamada çalışmaların HomePod mini üzerine yoğunlaştırılacağı belirtildi. HomePod mini geçen yılın sonlarına doğru yurt dışında satışa sunulmuştu. Genel olarak olumlu yorumlar almıştı.

Üstelik Apple, daha önce ilk HomePod modelinin fiyatında ABD ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde indirime gitmişti. Böylelikle Amazon Echo Studio ve benzeri rakiplerle rekabet için zemin kazanmaya çalışmıştı.

HomePod’un ses çıkışı oldukça kaliteliydi ve satışa çıktığı 2018 yılının başlarında da kalite bakımından olumlu olarak nitelendirilmişti. Ne var ki, Bluetooth desteğinin olmaması gibi bazı eksiklikler vardı. Ayrıca rakipler de fiyat olarak HomePod fiyatının altına inmişti.

Sonuç olarak bir HomePod 2 modeli görmeyeceğiz gibi görünüyor. Apple’ın HomePod mini’nin fiyatının daha üstünde, 199 dolar veya 199 pound fiyat etiketine sahip bir model çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyoruz.

Orijinal HomePod’un satışlarının yüksek seviyede olmadığına dair söylentiler devam ediyordu. Ancak 2018’in sonlarında HomePod’un akıllı hoparlör pazarının yüzde 6’sına sahip olduğu ve lansmandan sonraki aylarda bir milyondan fazla sattığı tahmin ediliyordu.

HomePod mini ile ilgili söylentiler uzun zaman sürmüştü ve geleneksel HomePod renklerinde, beyaz ve siyah renkleriyle şu anda satışta bulunuyor.

Bu arada Apple geçen yıl, HomePod hoparlörleri Spotify gibi rakip müzik servislerine açabileceğini söylemişti. Şirket bu yolla diğer hoparlörlerle rekabette zemin kazanmayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER