Teknoloji

Apple’ın seri numaraları problemlerin izinin işçilere kadar sürülmesini sağlayacak

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın önümüzdeki salı günü gerçekleştireceği etkinlikte iPhone 6’yı duyurmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu etkinlikte iPhone’a iWatch’un eşlik etmesi de oldukça muhtemel gözüküyor. Heyecanla beklenen bu etkinlik öncesinde Apple’ın ilk cevap verenler programını inceleyen Bloomberg Businessweek, ilginç bilgilere ulaştı.

Apple’ın Cupertino merkezinde bulunan ilk cevap verenler New York, Paris veya Tokyo’da bulunan kusurlu bir iPhone’dan Genius Bar çalışanı sistem girişini yaptığı anda haberdar oluyor. Cihaz ilk FedEx uçağıyla Kaliforniya’ya gönderiliyor. Apple burada cihazın seri numarasını kullanarak, problemin izini üretim bandındaki işçiye kadar sürebiliyor. Apple bu ekipten iPhone 6’nın piyasaya çıkış sürecinde de faydalanacak

Ürünlerin piyasaya çıkışında şirketlerin sorun yaşaması gayet doğal bir durum. Apple da bu konuda bir istisna oluşturmuyor. Ancak sorunları fazla büyümeden ve dallanıp budaklanmadan çözmesi, Apple’ı teknoloji dünyasında ayrı bir yerde konumlandırıyor.

İLGİLİ HABERLER