Teknoloji

Apple’ın ilginç Windows logo gösterimi

apple-windows-logo-051015

Eğer son zamanlarda Apple’ın destek sayfalarında gezindiyseniz, Microsoft’un Windows işletim sistemi için kullanılmış garip gösterimi fark etmiş olmalısınız.

Apple’ın iOS 8, OS X Yosemite ve iCloud işletim sistemleri ve servisine air resmi logolarının yanında Windows işletim sistemi için Microsoft’un bu ürün için belirlediği logonun yerine gerçek bir pencerenin gösterimi tercih ediliyor.

Apple tabii ki gerçek Windows logosunun ne olduğunu biliyordur, bununla birlikte onun yerine neden gerçek bir pencere resminin konulduğu da gizemini korumaya devam ediyor. Büyük ihtimalle Apple kendi ürünlerinin yanında en büyük rakibinin ürününün logosunu koyup farkındalığı artırmak istememiştir, ancak en son 9 Eylül etkinliğinde bir Microsoft yöneticisinin sahne alması, iki şirket arasındaki ilişki durumunun eskisi gibi olmadığını düşünmemize neden oluyor.

Haberi hazırladığımız sırada aşağıdaki kaynak bağlantıda yer alan sayfayı kontrol ettiğimizde, Apple’ın hâlâ Windows için gerçek pencere gösterimi yapmaya devam ettiğini gördük.

İLGİLİ HABERLER