Teknoloji

Apple ile Samsung arasındaki patent davası savaşından son haberler

apple sanal gerçeklik artırılmış gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ile Samsung arasındaki hukuk savaşında yeni bir gelişme: Federal mahkeme Apple’ın patent davası çerçevesinde bulunduğu hızlandırılmış duruşma talebini reddetti. FOSS Patents blogunun belirttiğine göre, mahkeme Apple’ın hızlandırma hamlesine gerekçe niteliği oluşturacak tatmin edici bir zararı ortaya koyamadığı kanısına vardı.

Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi hakimlerinden Lucy Koh Apple’ın söz konusu ihlâl iddialarının en az bir yıldır haberdar olduğunu ve Samsung ile bu süreden beri pazarlıklar yürüttüğüne dikkat çekti. Bunun da, şirketin muhtemel yasal hamle süreçlerini göz önünde bulundurma konusunda yeterince zamanı olduğunu gösterdiği düşünüldü. Apple son olarak hem ABD yerel mahkemesine hem de Uluslararası Ticaret Komisyonu’na çeşitli Samsung cihazlarının ABD’ye ithâlinin ve bu ülkede satışının yasaklanması yönünde talepte bulunmuştu. Öte yandan Apple, aralarında Samsung’un Galaxy Tab 10.1 tabletinin de bulunduğu çeşitli cihazları, kendi patentlerini ve tasarımlarını kopyalayıp kopyalamadığını kontrol etmek amacıyla ön inceleme hakkı elde etmişti.

Bu arada FOSS Patents’in geçtiği başka bir habere göre, Samsung mahkemeden Apple’ı savunan harici avukatlık ekibinin çıkar çatışması nedeniyle davadan azledilmesini talep etti. Samsung’un talebine göre, Apple’ın tuttuğu Bridges & Mavrakakis adlı avukatlık şirketinin kurucularından biri daha önce çalıştığı bir başka şirkette ekipteki diğer avukatlarla birlikte Samsung’u temsil etmişti. Güney Koreli şirket bu avukatlık şirketinin Samsung hakkında özel ve gizli bilgilere sahip olma ihtimâlinin bulunduğunu ve bunun da Apple’ın savunmasının şekillenmesinde kullanılabileceğini iddia etti.

İlgili – FOSS Patents (1)
İlgili – FOSS Patents (2)

İLGİLİ HABERLER