Teknoloji

Apple ile China Mobile arasındaki iPhone pazarlığı

apple-redInterfax ajansı Apple ile China Mobile arasında uzun süredir devam eden iPhone’u Çin’de satma pazarlıklarının ayrıntılarına yer verdi. Geçtiğimiz bir buçuk sene içerisinde görüşmeler üç kere sekteye uğramış.

İki şirket arasında sürdürülen pazarlıklara hem Steve Jobs hem de Tim Cook katılmış. Pazarlıklar ilk başta Apple’ın China Mobile’dan aylık iPhone gelirlerinin %20-30’unu istemesi üzerine gelişmiş. Bu iş modeli birinci nesil iPhone’un satışı sırasında da uygulanmıştı. Daha sonra Apple bu gelir paylaşımı modelinden vazgeçerek cihaz başına fiyat belilrleme içeren geleneksel anlaşmalar yapma yoluna gitmişti. Ancak Apple ve China Mobile bu model üzerinde de anlaşamadılar. China Mobile’ın iddiasına göre Apple birim iPhone başına operatörden 600$ istemiş.

En son tur pazarlık görüşmeleri de Apple’ın App Store ve China Mobile’ın internet seçenekleri üzerindeki sıkı kontrolünü serbest bırakma konusundaki isteksizliği nedeniyle kesilmişti.

İlgili — Interfax

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Razer Kiyo V2 X, akıcı görüntülü görüşmeler için 4.891,52 TL
Satın Al
Logitech G102, 8.000 DPI sensör ve RGB aydınlatmayı 664 TL’ye sunuyor
Satın Al
Üçlü TP-Link Deco M4 paketi, evdeki Wi‑Fi kapsamasını 4.709 TL’ye genişletiyor
Satın Al
TP-Link Archer AX55, Wi‑Fi 6 ve Gigabit bağlantıyı 2.949 TL’ye getiriyor
Satın Al
Tapo C510W, dış mekânda 2K görüntü ve hareket takibini 2.084 TL’ye sunuyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl