Teknoloji

Apple ile China Mobile arasındaki iPhone pazarlığı

apple-redInterfax ajansı Apple ile China Mobile arasında uzun süredir devam eden iPhone’u Çin’de satma pazarlıklarının ayrıntılarına yer verdi. Geçtiğimiz bir buçuk sene içerisinde görüşmeler üç kere sekteye uğramış.

İki şirket arasında sürdürülen pazarlıklara hem Steve Jobs hem de Tim Cook katılmış. Pazarlıklar ilk başta Apple’ın China Mobile’dan aylık iPhone gelirlerinin %20-30’unu istemesi üzerine gelişmiş. Bu iş modeli birinci nesil iPhone’un satışı sırasında da uygulanmıştı. Daha sonra Apple bu gelir paylaşımı modelinden vazgeçerek cihaz başına fiyat belilrleme içeren geleneksel anlaşmalar yapma yoluna gitmişti. Ancak Apple ve China Mobile bu model üzerinde de anlaşamadılar. China Mobile’ın iddiasına göre Apple birim iPhone başına operatörden 600$ istemiş.

En son tur pazarlık görüşmeleri de Apple’ın App Store ve China Mobile’ın internet seçenekleri üzerindeki sıkı kontrolünü serbest bırakma konusundaki isteksizliği nedeniyle kesilmişti.

Haberleri Kaçırma!

  • Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

İlgili — Interfax

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Apple iPad Air M4 13\" 128GB Wi-Fi Mavi MH5P4TU/A (Peşin fiyatına 6 taksit)
MOVA P50 Ultra Robot Süpürgede peşin fiyatına 9 taksit fırsatı
CMF by Nothing Phone 1 128 GB 8 GB (Nothing Türkiye Garantili) Siyah
Samsung Galaxy Tab S10 FE 8GB 128GB SM-X520 (Samsung Türkiye Garantili) (Peşin fiyatına 6 taksit)

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

En İyi iPhone Kılıfları

ESR Classic Hybrid (HaloLock)
Spigen Tough Armor / Rugged Armor
URUCHI Güçlü Manyetik iPhone 16 Pro Telefon Kılıfı

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.