Manşetler

Apple ikinci mâli çeyrek raporlarını açıkladı: 24.67 milyar $ gelir, 5.99 milyar $ kâr

Apple, mâli yılının ikinci çeyreğine dair kazanç raporlarını açıkladı ve bir kez daha tahminlerin üstüne çıkmayı başardı. Hisse başına 6.40$, toplamda ise 24.67 milyar dolar gelir elde eden şirketin net kârı ise 5.99 milyar dolar olarak kaydedildi.

Herkesin merakla beklediği satış rakamlarına bakacak olursak, Apple geride kalan çeyrekte 18.6 milyon iPhone satışıyla bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 113 oranında arttırmış oldu. Tahminler iPhone satışının geride kalan çeyrekte 16 milyon seviyesinde olacağı yönündeydi. iPad’lere bakıldığında ise tahminlerin gerisinde kaldığı görülüyor. 6.29 milyon iPad satışı beklenirken sonuçta 4.69 milyonluk bir iPad satışı gerçekleşti, açıkçası bunda tedarik sıkıntısının büyük etkisi bulunuyor. 3.76 milyon Mac satışı ile Apple geçen yılın aynı dönemine göre bu ürün segmentinin satışlarını da yüzde 28 oranında arttırmış oldu. iPod satışları ise düşmeye devam ediyor. Gerçekleşen yüzde 9.02 milyonluk iPod satışıyla geçen yıla göre yüzde 17 oranında düşüş kaydedilmiş oldu. Bu arada gerçekleşen iPod satışlarının yarısından fazlasını iPod touch oluşturuyor. Öte yandan Apple’ın Asya Pasifik bölgesindeki gelirlerini geçen yıla göre yüzde 115 oranında arttırmış olması dikkat çekici başka bir nokta.

Apple iPad 2 ile ilgili herhangi bir net rakam açıklamıyor, sadece geride kalan çeyrek içinde ürettiği tüm iPad 2’leri satabildiğini dile getiriyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER