Teknoloji

Apple iki yeni iPhone 5 reklamı yayınladı

Apple, gün itibariyle YouTube hesabı aracılığıyla iki yeni iPhone 5 reklamı yayınladı. Reklamlardan biri ”Orkestra”, diğeri ise ”Hindi” adını taşıyor. Şirketin ABD’de yarın kutlanacak olan Şükran Günü nedeniyle Şükran Günü temalı bir reklam yayınlaması pek şaşırtıcı olmasa da, söz konusu iki reklamda da iOS 6 ve iPhone 5’in görece küçük özellikleri olan Fotoğraf Yayını ve ortam sesi sensörü üstüne odaklanıldığı görülüyor.

Orkestra adını taşıyan reklamda iPhone 5’in telefon konuşmaları esnasında ortam sesi sensörünü kullanarak arka plan sesi azaltması işleniyor. iPhone 5’ten önceki iPhone modellerinde de yer alan bu özellik ön plana çıkarılmasa da küçük ve önemli bir özellik olarak göze çarpmaktaydı. Apple şu ana kadar arka plana ittiği bu özelliği yeni reklamıyla vitrine koyuyor.

Hindi adını taşıyan reklamda ise iOS 6’nın Fotoğraf Yayını özelliğinin üstünde duruluyor. Şükran Günü’nün gelmesi ve yurtdışında Noel tatilinin yaklaşması ile fotoğraf çekme sezonunun başladığını düşünen Apple, yeni reklamıyla fotoğraf paylaşımını kolaylaştıran Fotoğraf Yayını’nın üstünde duruyor. Yılbaşının yaklaşması ile beraber Apple’ın yeni reklamlar yayınlaması bekleniyor.

İlgili >> Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER