Teknoloji

Apple iCloud’ın çıkışı öncesinde kullanıcıların farklı Apple ID’lerini birleştirme peşinde

Apple’ın ekim ayında iOS 5 ve iPhone 5 ile birlikte çıkması beklenen iCloud gelmeden önce kullanıcıların açmış oldukları Apple hesaplarını (Apple ID) birleştirmek için çalıştığı söyleniyor. Şirket şimdiye kadar Apple ID’leri birleştirme yeteneği konusunda isteksiz davranmıştı. Bu, özellikle birden fazla Apple hesabı açmış olanların istediği bir şeydi. MobileMe hesabına sahip olanlar da bu dertten muzdaripti.

Apple ID sayesinde kullanıcılar iTunes üzerinden satın aldıkları veya indirdikleri içerikleri cihazlarıyla eş zamanlayabiliyor. Eğer bir kullanıcı iki farklı Apple ID kullanarak satın alma gerçekleştirmişse, bir seferde sadece bir hesap altında satın aldığı uygulama veya içerikleri eş zamanlayabiliyor. Üstelik Apple’ın otomatik indirme işlemi için cihazlara koyduğu 90 günlük Apple ID kilidi nedeniyle hesapları arasında geçiş yapamamaları da sorun oluşturuyor.

Ne var ki, bir MacRumors kullanıcısı Apple CEO’su Tim Cook’a bu sorunla ilgili bir e-posta göndermiş, ardından da bir Apple sözcüsü kendisine telefonla ulaşmış. Sözcü, Apple ID sorunu hakkında bilgi verip her ne kadar hesapların hâla birleştirilemiyor olduğunu söylese de, buna derman olacak bir çözüm üzerinde çalıştıklarını eklemiş. Başka bir okuyucu da Apple’dan benzer bir yanıt almış. Şimdilik en iyisi tek bir hesabı seçip tüm satın alma veya indirmeleri o hesap üzerinden yapmak gibi görünüyor.

İlgili – MacRumors

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER