Manşetler

Apple iCloud’ı fotoğraf paylaşım servisiyle daha da zenginleştirecek

WWDC 2012‘nin başlamasına birkaç hafta var ve bu büyük etkinlik öncesinde Apple yazılımlarıyla ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Wall Street Journal da iCloud’ın yeni özellikler kazanacağını öne sürdü. Bu yeniliklerin arasında en dikkat çekici olanı fotoğraf galerilerini diğer iCloud kullanıcılarıyla paylaşma imkanının sunulacak olması.

Paylaşılan fotoğraflar paylaşım yapılan diğer iCloud kullanıcılarının yorumlarına açık olacak ve kullanıcının iOS cihazından veya masaüstü bilgisayarından yüklenen 1000 fotoğraf depolayabilen standart Fotoğraf Yayını kümesinden bağımsız fotoğraf kümeleri halinde sunulacak. WSJ’nin kaynağı iCloud’ın web arayüzünün hatırlatıcılar ve notlar için de kullanılabileceğine yönelik olarak geçen hafta çıkan söylentileri de destekledi.

Notların ve hatırlatıcıların iCloud’a eklenmesi çok da büyük bir yenilik sayılmayabilir, ancak yenilenmiş fotoğraf paylaşım özellikleri Apple için büyük bir değişimin habercisi olabilir. Apple’ın iCloud öncesinde kullanıcılarına sunduğu MobileMe servisi gelecek haftalarda kapatılıyor ve bununla birlikte kullanıcıların bu servis altında fotoğraf galerileri oluşturmasına, paylaşmasına, bunlara fotoğraf eklemesine olanak veren Galeri servisi de tarihe karışmış olacak. Belki de Apple MobileMe’nin kapanışıyla birlikte doğacak boşluğu iCloud’a ekleyeceği fotoğraf galerileri ve paylaşım özelliğiyle dolduracak. Görünen o ki, Apple kullanıcıların fotoğraf paylaşımı konusunda iCloud’ın şu an sunduğundan daha esnek bir çözüm aradığını fark etmiş olmalı.

İlgili – Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER