Teknoloji

Apple’ın yeni iCloud+ planları kullanıma sunuldu

apple icloud+

Apple iCloud+ için hazırladığı ve daha fazla ücret karşılığında daha büyük depolama alanı sağlayan yeni planlarını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Kullanıcıların 6 TB kapasite için aylık 899,99 TL, 12 TB kapasite içinse aylık 1799,99 TL ödemesi gerekiyor. Apple, 6 TB kapasiteli planın fotoğrafçılar ve içerik üreticileri için ideal olduğunu belirtiyor. 12 TB kapasiteli plan ise “ileri düzey kullanıcılar için en büyük plan” şeklinde tanımlanıyor.

Cupertino merkezli şirket, yeni iCloud+ planlarının duyurusunu geçtiğimiz hafta iPhone 15 etkinliğinde yapmıştı. Mevcut 50 GB plan için her ay 12,99 TL ödemek gerekiyor. 200 GB alan isteyenlerin ise cebinden her ay 39,99 TL çıkıyor. 2 TB paketin fiyatı ise 129,99 TL.

6 ve 12 TB’ın büyük kapasiteler olduğu kesin. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, şirket 6 TB kapasiteli planı içerik üreticileri ve fotoğrafçılar için uygun seçenek olarak lanse ediyor. 12 TB kapasiteli plan ise “ileri düzey kullanıcıları” hedefliyor. Burada “ileri düzey” tanımının muğlak bırakıldığını söyleyelim.

Apple iCloud+ ile Private Relay’e erişim imkanı da sunuyor

Apple iCloud+ planlarının her birinde VPN benzeri Private Relay servisine erişim imkanı sunuyor. Private Relay tekliflere, haber bültenlerine ve diğer hizmetlere kaydolurken kullanabileceğiniz rastgele e-posta adresleri üreten ve gerçek e-postanızı gizlemenize olanak tanıyan E-postamı Gizle hizmetine erişim imkanı sağlarken, tarama etkinliğini de üçüncü taraflardan gizliyor. iCloud+ ayrıca iCloud e-posta alanınızı kişiselleştirmenize ve uçtan uca şifrelenmiş güvenlik görüntülerini saklamanıza da olanak tanır.

İLGİLİ HABERLER