Teknoloji

iCloud’un yeni web tasarımı akıllara iPad’in ana ekranını getiriyor

apple icloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iCloud internet sitesinin tasarımını yeniledi. Yenilenen site daha modern bir görünüm sunuyor ve yine daha modern bir platformun kullanıldığını hissettiriyor. Sayfaya eklenen “widget” tarzı kareler sayesinde kullanıcılar fotoğraflar, notlar ve e-posta gibi uygulamalara da erişebiliyor. Yenilenen tasarım akıllara iPad’in ana ekranını getiriyor.

Sitenin eski versiyonuna kıyasla çok daha farklı göründüğü rahatlıkla söylenebilir. Eski versiyonda sadece kullanıcıları web uygulamalarına yönlendiren bağlantı işlevini gören bir dizi ikon mevcuttu. Bu değişikliğin iCloud verilerine internet tarayıcısı üzerinden erişmeyi tercih edenleri sevindiren bir değişiklik olduğu söylenebilir.

Yeni tasarım geçtiğimiz ay beta testi kullanıcılarına açılmıştı. Kullanıcılar bu tasarımla birlikte iCloud.com ana sayfalarını kişiselleştirebiliyor. Bu sayfaya en son fotoğraflarının, e-postalarının, notlarının ve takvim etkinliklerinin göründüğü kareler ekleyebiliyor. Tıpkı iOS araç takımlarında olduğu gibi, kullanıcıların gördükleri bilgi üzerinde işlem yapması için ilgili uygulamaya gitmesi gerekiyor. Örneğin, bir hatırlatmanın yanındaki yuvarlağa tıklattığınızda Hatırlatıcı uygulamasının web versiyonuna yönlendirileceksiniz.

apple icloud
Görsel: The Verge

Apple iCloud web uygulamasına yeni bir özellik eklemiyor

Yine de, tüm bilgilere hızlı şekilde bakabilmenin güzel bir şey olduğunu söylemek gerekiyor. Buna ek olarak, ana sayfada öne çıkarılacak şeyleri seçebilmenin de kullanıcı deneyimini geliştiren unsurlar olduğunu belirtmekte fayda var.

apple icloud
iCloud.com ana sayfasının eski tasarımı (Görsel: The Verge)

Apple iCloud web sayfasının görsel anlamda yenilese de, kullanıcılara bu tasarıma eşlik edecek yeni bir özellik sunmuyor. Yine de, sayfada kişiselleştirmeye imkan verilmesinin kullanıcıları tatmin edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER