Eğlence

Apple iCloud servisi için Universal Music ile de anlaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WWDC 2011‘in başlamasına sadece üç gün kaldı. Apple’ın bu etkinlikte duyuracağını müjdelediği bulut tabanlı iCloud müzik dinleme servisinin düzgün işlemesi için gerekli olan son lisans anlaşması da imzalandı. Sektörün içindeki kaynakların geçtiği haberlere göre Apple geride kalan son büyük plak şirketi olan Universal Music Group ile de söz kesti.

Anlaşma detaylarının ortaya çıkmış olmamasına rağmen, kaynaklar iCloud gelir modelinin nasıl işleyeceğine dair bildiklerini paylaşıyor. Her zaman olduğu gibi Apple yüzde 30’luk payını almayı sürdürecek, geride kalan yüzde 70’lik dilimin yüzde 58’ini plak şirketleri yüzde 12’sini de yayıncılar alacak.

Kaynaklar iCloud servisinin WWDC’nin başında düzenlenecek toplantıdan hemen sonra faaliyete geçmeyebileceğini de iddia ediyor. Bunun yerine servisin “çok yakında” gelebileceğinin söylenmesiyle yetinilebilir. Bu da Apple’ın film ve TV şovları için lisans çalışmalarını yürütmesine yeterli olan zamanı sağlayacaktır. Böylelikle, hem müzik hem de video akış servisleri aynı zamanda sunulmuş olacaktır.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER