Teknoloji

Apple iCloud saklama alanı fiyatlarına zam yapıyor

Apple geçtiğimiz günlerde App Store ücretlerine zam yapmıştı. iCloud’dan ücretli depolama alanı kullanan kullanıcılara gönderilmeye başlanan e-posta iletileriyle, iCloud saklama alanı planlarında aralık ayından itibaren fiyat artışına gidileceği bildiriliyor.

Yeni fiyat tarifesine göre; daha önce aylık ücreti 3,99 TL olan 50 GB‘lık saklama alanı 6,49 TL’lik aylık ücret karşılığında kullanılabilecek. 200 GB‘lık alanın aylık ücreti 11,99 TL’den 19,99 TL’ye çıkacakken, 2 TB‘lık alanın aylık ücreti de 39,99 TL’den 64,99 TL’ye yükselecek.

Apple daha önce iCloud saklama alanı ücretlerine, getirilen KDV zorunluluğu nedeniyle zam yapmıştı. Bu yeni fiyat artışı da çok büyük ihtimalle artan dolar kuru nedeniyle gerçekleştiriliyor.

Geçen ayın sonunda duyurulan iPad Pro, MacBook Air ve Mac mini ile birlikte Apple, Türkiye’deki tüm ürünlerinin fiyatlarında indirim yapmış, böylelikle eylül ayından bu yana aşağı yönlü seyreden dolar kurunun etkisini fiyatlara yansıtmıştı. iCloud saklama alanı fiyatları ise yıl başından bu yana, kur etkisinden uzak şekilde aynı fiyatlarla tutulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER