Teknoloji

iCloud 300 milyon kullanıcı sayısına ulaştı, yenilikler yolda

Apple’ın açıkladığı 2013 mali yılı ikinci çeyrek rakamlarının ardından düzenlenen telekonferans oturumunda da ilginç bilgiler paylaşıldı. Bunlar arasında iCloud ile ilgili detaylar da yer alıyordu. Buna göre Apple’ın bulut servisi 300 milyon kullanıcı rakamına ulaştı. Geçtiğimiz ocakta açıklanan rakamlara göre 250 milyon iCloud kullanıcısı bulunuyordu. Temmuz 2012’de de servisin 150 milyon kullanıcıya ulaştığı belirtilmişti. Anlayacağınız, iCloud hızlı şekilde büyüyor.

apple-icloud-logo-250912

Bu rakamlara ek olarak Apple yakın gelecekte gelecek yeni işlevlerle birlikte dosya eşzamanlama servisinin kullanımının daha da genişletileceğini kaydetti. Ne var ki, Cupertino şirketi yenilikler konusunda herhangi bir detay paylaşmadı. iCloud’ın çıkışından beri kullanıcılardan Dropbox tarzı bir kullanıcı deneyimi talebi geliyor. Ayrıca yazılımcılar da iCloud ile birlikte kullanabilecekleri yeni araçların çıkmasını bekliyor.

Ekim 2011’de duyurulan iCloud kullanıcılara müzik, video ve diğer şarkılarını Apple’ın sunucularında depolama ve bunları cihazları arasında eşzamanlama fırsatı sunuyor. iOS 5, iOS 6, OS X Lion ve OS X Mountain Lion işletim sistemlerini destekleyen bu servisin kullanıcı sayısının artmasında hiç şüphesiz Apple’ın artan cihaz satışlarının etkisi de bulunuyor.

Apple’ın açıkladığı çeyrek rakamlarına göre 37.4 milyon iPhone, 19.5 milyon iPad, 5.6 milyon iPod ve 4 milyon Mac satışı gerçekleşti.

İlgili >>Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER