Teknoloji

Apple iCloud 29,99 TL karşılığında 2 TB depolama alanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple icloud WWDC 2017 açılış etkinliğinde önemli duyurular gerçekleştiren Apple, dikkat çekici hamleler yapmayı sürdürüyor. Bulut servisi iCloud’dan 1 TB depolama alanı seçeneğini kaldıran şirket, 2 TB depolama alanını daha önce 1 TB depolama alanına uyguladığı fiyat karşılığında sunmaya başladı. Apple iCloud kullanıcıları aylık 29,99 TL ödeyerek 2 TB depolama alanına sahip olabilecek.

Böylelikle iCloud’un kullanıcılarına sunduğu depolama alanı seçeneklerinin sayısı üçe inmiş oldu. Aylık 2,99 TL ödeyenler 50 GB depolama alanına sahip olabiliyor. 7,99 TL ödeyenler içinse bu alan dörde katlanıyor ve 200 GB’ye yükseliyor. 29,99 TL ödeyenler ise daha önce belirttiğimiz gibi 2 TB gibi büyük bir alana erişebiliyor. iCloud’ın herhangi bir ücret beklemeden sunduğu depolama alanının kapasitesi ise hâlâ 5 GB ile sınırlı.

Apple, iOS 11 ve macOS High Sierra ile birlikte iCloud’a Aile Paylaşımı özelliğini getireceğini açıklamıştı. Söz konusu özellik, aile üyelerinin ortak bir depolama alanını paylaşmasını mümkün hâle getirecek. Dolayısıyla 2 TB’lık alanın bu paylaşımı yapan aileler için oldukça kullanışlı olacağı söylenebilir.

Apple iCloud rakiplerine karşı avantaj kazanıyor

Apple’ın son hamlesi, bulut depolama servisinin rakipleri karşısında avantaj kazanmasını sağlıyor. Google Drive, aylık 28,99 TL karşılığında 1 TB depolama alanı sunuyor. Dropbox da 9,99 dolar karşılığında 1 TB depolama alanına erişim imkanı sağlıyor. OneDrive’da ise 1 TB depolama alanına sahip olabilmek için Office 365 abonesi olmak gerekiyor. Bunun için kullanıcılar 17,99 TL ödeniyor. 29,99 TL karşılığında 2 TB depolama alanı sunmak, iCloud’un elini önemli ölçüde güçlendirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER