Teknoloji

iPhone 15 Pro Max, iPhone 14’e kıyasla yüzde 12 daha pahalı

iphone 15 pro max akıllı telefon

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 serisine göre imalatı yüzde 12 daha pahalı. Bir parçalama işlemi raporu, her bir birim ürünün Apple’a maliyetinin yaklaşık 558 dolar olduğunu ortaya koyuyor.

Apple’ın ürünlerinden elde ettiği kâr marjı büyük ölçüde donanım maliyetlerini satış fiyatına göre düşürme durumu ve diğer önemli faktörler üzerine dayanıyor. Asıl amaç maliyetleri azaltırken, bazen yeni özelliklerin eklenmesi maliyetleri tersine artırabilir.

Nihon Keizai Shimbun ve Japonya’nın Fomalhaut Techno Solutions şirketleri tarafından yapılan bir parçalanma raporuna göre Nikkei, iPhone 15 Pro Max’in üretiminin iPhone 14 Pro Max’e göre çok daha maliyetli olduğunu bildiriyor. iPhone 15 Pro Max için malzeme maliyeti ise 558 dolar. Yani iPhone 15 Pro Max, iPhone 14 Pro Max’e kıyasla yüzde 12 daha pahalıya mal oluyor.

iPhone 15 Pro Max daha pahalı bir ekrana sahip

iPhone 15 Pro Max‘teki ekran, iPhone 14 sürümüne göre yüzde 10 daha pahalı, titanyum çerçeve maliyetleri yüzde 43 artırırken, A17 Pro çipi A16 Bionic’ten yüzde 27 daha pahalı. Dört prizmalı telefoto kamera sistemi, önceki modeline göre neredeyse 3.8 kat daha pahalı.

iPhone 15 serisindeki diğer modeller benzer şekilde maliyetli. iPhone 15 Pro’nun Apple’a maliyeti 523 dolar, bir önceki yılın modeline göre yüzde 8 artış gösteriyor. iPhone 15 Plus’ın maliyeti 442 dolar, bu da iPhone 14 Plus’a göre yüzde 10 daha yüksek.

iPhone 15, malzeme maliyeti iPhone 14’e göre yaklaşık yüzde 16 daha pahalı olan 423 dolarla, maliyet artışında en yüksek değişime sahip model olarak kabul ediliyor.

Önceki bir malzeme maliyeti hesaplamasında, iPhone 14 Pro Max’in iPhone 13 Pro Max’ten sadece yüzde 3.7 daha pahalı olduğu düşünülüyordu.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER