Teknoloji

Apple için 2008 iyi bitti, iPhone nano söylentilerine nokta koyuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-logo-250-x-188Apple’da işler iyi gibi görünüyor. Şirket 2008’in son çeyrek rakamlarını açıkladı. Şirket son çeyrekte 10.17 milyar $ gelir elde ederek kendi rekorunu kırdı. Apple’ın bir sene önceki geliri ise 9.6 milyar $’dı. Şirketin brüt kar marjı bir sene öncesine göre aynı kaldı ve %34.7 değeri korundu. Küresel satışlardan ise bu çeyrek gelirlerinin %46’sını oluşturdu. Ayrıca Apple bu çeyrekte kasasına 3.6 milyar $ nakit koydu. Bütün bu sonuçlarla birlikte 2008’in son çeyreği Apple tarihinin gelir ve kârlılık açısından en iyi çeyreği oldu.

Bu arada Apple’ın finansal sonuçlarını açıkladığı toplantıda düşük profilli iPhone ve Apple markalı netbook olasılıkları da soruldu. Her iki konuda son birkaç aydır spekülasyonlara ve dedikodulara sebep olmaktaydı. Apple düşük profilli iPhone çıkarma düşüncelerinin kesinlikle olmadığını beyan etti. Steve Jobs’a vekalet eden Tim Cook düşük profilli telefon işine kesinlikle girmeyeceklerini, telefon satışlarında lider olmayı hedeflemediklerini ve dünyanın en iyi telefonunu üretmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Netbook pazarını izlediklerini söyleyen Tim Cook, çıkan ürünlerin donanım açısından güçsüz olduğunu, iyi olmayan yazılım teknolojisinin kullanıldığını ve görüntü kalitesi açısından yetersiz olduğunu kaydetti. İnsanların netbook tipi cihazlardan memnun kalmayacaklarını düşünen Apple’ın yine de bu alanda da birtakım fikirleri bulunuyormuş. Bu fikirler hayata geçer mi geçmez mi, zaman gösterecek.

İlgili — MacRumors (Apple’ın 2008 son çeyrek rakamları)

İLGİLİ HABERLER