Teknoloji

Apple iBooks Author ve iTunes U’yu kapatıyor

apple

Apple kullanıcılarının büyük ihtimalle unuttuğu iki platformunun fişini çekmeye hazırlanıyor. Şirket, 1 Temmuz itibarıyla iBooks Author’a yeni kullanıcı kabul etmeyecek. iTunes U’nun kapısının ise 2021’in sonu itibarıyla kapatılması planlanıyor.

Mevcut iBooks Author kullanıcıları servise erişmeye devam edebilecek. Ancak uygulama artık yeni güncelleme almayacak. Apple’dan yapılan açıklamada, kullanıcıların içeriklerini Pages’a taşımalarını sağlayacak araç için çalışmaların sürdüğü ve bu aracın yakında hazır olacağı belirtildi. 9to5Mac sitesinin haberine göre, iBooks Author’da sunulan özelliklerin büyük kısmı Pages’a da entegre edildi.

iTunes U ise 2020-2021 eğitim yılı tamamlanana kadar mevcut kullanıcılara açık olacak. Bu servisin kullanıcıları da Classroom ve Schoolwork gibi servislere yönlendirilecek. iTunes U’da içerik yayımlayanlara ise içeriklerini Apple Podcasts ve Books servislerine taşımaları öneriliyor.

Her iki uygulama hakkında da uzun süredir yeni bir şey duymuyorduk. Dolayısıyla Apple’ın bu kararına pek şaşırmamak gerekiyor. Bu uygulamaların işlevlerini yerine getirebilecek alternatiflerin varlığı, kullanıcı grupları için de alınan kararı daha az dramatik hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER