Teknoloji

Apple ve IBM Japonya’daki yaşlılara iPad ile yardım etmek için işbirliğine gitti

apple-ibm-101214

Apple, IBM ve Japan Post, Japonya’daki yaşlıları özel hazırlanmış bir iPad yazılımıyla birbirlerine bağlamak için kolları sıvadı. Proje kapsamında IBM tarafından hazırlanan iPad uygulamaları Japan Post’un mevcut servislerine entegre edilecek ve yaşlılara ev tamiratı, tıbbi servisler ve bakım gibi konularda destek sağlanacak. Japonya’nın en büyük posta servisi konumundaki Japan Post, halihazırda yaşlılara temel bakım hizmeti de sağlıyor. İşbirliği kapsamında hazırlanacak yeni uygulamalar, FaceTime gibi Apple servislerine de entegre edilecek. Japan Post CEO’su Taizo Nişimuro, amaçlarının iPad’in sezgisel deneyiminden yaşlılar tarafından kolay kullanılacak uygulamaların tasarımında faydalanmak olduğunu belirtti.

Projenin tanıtımı IBM’in New York’taki ofisinde Nişimuro ile birlikte Apple CEO’su Tim Cook ve IBM Başkanı Ginni Rometty’nin katıldığı bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Nişimuro, insiyatifin temel hedefinin yaşlanan Japonya nüfusuna yardımcı olmak olduğunu dile getirdi. Halihazırda Japonya nüfusunun yüzde 25’i 65 yaşın üstünde. Bu oranın önümüzdeki on yıllarda yüzde 40’ı bulması bekleniyor. Söz konusu durumun sadece Japonya’ya özgü olmadığını söyleyen Nişimuro, yakında pek çok ülkede benzer durumların yaşanabileceğine dikkat çekti.

IBM ve Apple arasındaki işbirliği geçtiğimiz yıl başlamıştı. Apple’ın sertifikalı kurumsal uygulama geliştiricileri arasına giren IBM, bugüne kadar Apple ile birlikte 22 uygulama hazırlamıştı. Japan Post ile gerçekleştirilen yeni proje ise Apple ve IBM arasındaki işbirliğinin bugüne kadarki en iddialı ve en zorlu bölümü olma özelliğini taşıyor. Hem uygulamanın hedef kitlesinin farklılığı hem de ülke çapında faaliyet gösterecek bir servis oluşturmak, Apple ve IBM açısından yeni bir meydan okuma anlamına geliyor.

Japonya’nın büyük yaşlı nüfusu Apple için büyük bir pazarlama fırsatı anlamına gelse de, Apple CEO’su Tim Cook, temel motivasyonlarının sağlık olduğunu ısrarla vurguladı. Apple olarak insanların hayatlarını değiştirecek ve zenginleştirecek ürünler hazırlamaktan ötürü gurur duyduklarını belirten Cook, yeni ortaklığın artan sağlık çalışmalarının bir parçası olduğunu sözlerine ekledi. Cook milyonlarca insanın hayatının iyileşecek olmasının tüm bu çabaların nihai amacı olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER