Teknoloji

Apple iAd biriminin başına eski Adobe yöneticisini getirdi

Apple’ın uzun zamandır boş olan iAd mobil reklam departmanı şef pozisyonu nihayet dolduruldu. Bloomberg’den Adam Satariano’nun Twitter üzerinden geçtiği habere göre Apple eski bir Adobe yöneticisi olan Todd Teresi’yi bu pozisyona atadı. Teresi Adobe’de geride kalan dokuz ay boyunca Medya Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve genel yöneticilik görevini üstleniyordu.

Teresi, Adobe’den önce Quantacast adlı bir şirkette gelirler sorumlusu olarak görev yapmaktaydı. Ondan önce de Yahoo’da kıdemli genel müdür yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Apple’ın iAd bölümü Teresi gelmeden önce birkaç aydır başıboş kalmıştı. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında görevinden ayrılan Andy Miller’ın yerine şimdiye kadar uygun bir yönetici bulunamamıştı. Miller, Apple’ı Highland Capital adlı şirkete katılmak için bırakmıştı.

iAd platformunun AdMob karşısında zorlandığını söyleyebiliriz. Milyon dolarlık reklam satışlarıyla özellikle yüksek profilli şirketleri hedefleyen Apple daha fazla ilgi çekmek adına başlangıç mâliyet limitini alta çekmek zorunda kalmıştı. Google’ın AdMob çözümü farklı platformlarda çalışırken iAd sadece iOS üzerinde çalışıyor, bu da hem yayıncıların hem de yazılımcıların iAd’e biraz daha mesafeli yaklaşmasına neden oluyor. Apple’ın iAd üzerinden yayınlanacak reklamların hazırlanması aşamasındaki müdahaleleri de platformun gelişimini sekteye uğratıyor.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER