Teknoloji

Apple ve Hyundai arasındaki görüşmeler için yeni iddia

hyundai apple

Apple’ın “Project Titan” kod adıyla anılan otomobil planları şu sıralarda çok daha yoğun şekilde konuşuluyor. Cupertino merkezli şirketin bu proje için otomobil üreticileriyle görüşmelerinin hız kazandığı biliniyor. Apple ve Hyundai arasındaki görüşmelerin anlaşmayla tamamlandığı söylense de, yeni bir haber farklı bir durumu işaret ediyor.

Hyundai’nin altındaki markalardan biri olan Kia’nın ABD’de Apple için elektrikli otomobil üretimi yapacağı belirtilmiş ve üretimin 2024’te başlayacağı öne sürülmüştü. Ancak Bloomberg’de yayınlanan habere göre, taraflar arasındaki görüşmeler hâlihazırda durmuş vaziyette.

Kia’nın Apple için Georgia’da üretim yapmasının planlandığı bilgisi yeni haberde de doğrulanıyor. Ancak taraflar arasındaki görüşmelerin neden durduğu belirsizliğini koruyor. İki şirketin kesin anlaşmaya vardığı iddia edilmişti.

Apple’ın elektrikli otomobil üretimi için başka şirketlerle görüştüğü biliniyor. Nikkei’nin haberine göre; iPhone üreticisi altı Japon otomotiv şirketiyle temaslarını sürdürüyor. Hyundai cephesindeki kafa karışıklıkları, Apple’ın nasıl bir yol izleyeceği konusunda merakı biraz daha artırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER