Teknoloji

Apple hukuki yaptırım talepleri için özel bir internet sitesi oluşturuyor

apple

Apple kolluk kuvvetlerinden gelen veri işleme ve takip taleplerini toplamak için özel bir internet sitesi oluşturuyor. Şirket hâli hazırda hukuki yaptırım konusundaki talepleri e-posta aracılığıyla topluyor. Bu işlem için bir internet sitesi oluşturulmasının süreci kolaylaştırması, mevcut taleplerin ve gelen yanıtların daha kolay izlenmesini sağlaması bekleniyor.

Apple’ın hukuki yaptırım talepleri konusundaki yeni adımları özel bir internet sitesi oluşturmakla sınırlı kalmıyor. Bir eğitim ekibi oluşturacak olan şirket, dünyanın dört bir yanındaki kolluk kuvvetlerine eğitim verecek. Apple söz konusu eğitimlerle büyük organizasyonlar kadar kaynağı bulunmayan emniyet kuruluşlarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Apple’ın konuya ilişkin hazırlıkları şirketin kıdemli başkan yardımcısı ve baş hukuk müşaviri Katherine Adams tarafından kaleme alınan bir mektubun MacRumors sitesi tarafından yayınlanmasıyla ortaya çıktı. Şirketin bu değişiklikleri Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi tarafından hazırlanan bir rapor doğrultusunda yaptığı belirtildi.

Apple hangi bilgilerin kolluk kuvvetleriyle paylaşılıp paylaşılmayacağı konusunda katı ve kesin talimatlara sahip. Şirket düzenli olarak yayınladığı şeffaflık raporlarıyla da gelen taleplere nasıl yaklaştığı konusunda bilgi veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER