Teknoloji

Apple HTC’nin LTE patentlerini geçersiz kılmak için zorlu bir mücadele içine girecek

Apple HTC’nin LTE patentlerini geçersiz kılmak için zorlu bir mücadele içine girecek

Apple’ın HTC’nin LTE patentlerini geçersiz hale getirmek için ABD mahkemesinde vereceği mücadele tahmin edilenden daha zor geçebilir. Zira, ticaret hakimi şimdiden bazı kilit noktalarda HTC lehine karar vermiş durumda. Businessweek’in haberine göre; Hakim Thomas Pender, Apple’ın HTC’nin söz konusu patente doğru bir biçimde sahip olmadığı iddiasına karşılık olarak HTC’nin patentleri hangi amaçlarla aldığının kendisini ilgilendirmediğini dile getirdi.

Apple HTC’nin LTE patentlerini geçersiz kılmak için zorlu bir mücadele içine girecek

Pender, söz konusu patentlerin bir mülki hak olduğunun altını çizdi. HTC söz konusu patentlere 75 milyon dolar karşılığında gerçekleştirdiği toplu bir portföy alımında sahip olmuştu ve bu patentlerden bazılarını Apple’ı dava etmek için kullanmıştı. HTC’den yapılan açıklamada bu stratejinin uygulanma nedeni olarak ise şirketi ve HTC kullanıcılarını HTC’nin ABD içinde rekabet etmesini önleyecek taktiklerden koruma isteği gösterilmişti. Apple ise Pender’ı ikna konusunda önemli bir zaman harcayacağa benziyor. Pender, bir ABD patentini geçersiz kılması için tamamen ikna edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Pender, teknoloji dünyası ile ilgili olduğunu da mahkemede Apple’ın avukatlarına iPhone 5 ile ilgili sorular sorarak da gösterdi.

İlgili >> Businessweek

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle
📡 Teknoblog'u takip et Teknoloji gündemini kaçırmamak için 📰 Google Haberler'e ekle, 💬 WhatsApp kanalımıza katıl, ▶ YouTube'a abone ol, 📷 Instagram'da ve 𝕏 X'te bizi takip et.