Teknoloji

HP Siri’nin kurumsal versiyonu için Apple ile görüştü

siri-turkce-240614 (800 x 534)

Apple geçtiğimiz ay IBM ile kurumsal alanda işbirliği yapmak için anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Ancak The Information’da yer alan bir haber Apple’ın kurumsal pazar için görüştüğü tek şirketin IBM olmadığını gösteriyor. Apple ile HP’nin “Kurumsal Siri” olarak anılan bir arama ürünü için bir araya geldiğini belirten haberde, görüşmelerin Apple ile IBM arasındaki anlaşmadan önce gerçekleştiği bilgisine yer veriliyor. “Kurumsal Siri” ile çalışanların iOS cihazları üzerinden finansal veri veya envanter bilgileri gibi şirket içi bilgilere erişmesinin amaçlandığı belirtilirken, HP’nin benzer bir ürün için Google’ın Android ekibiyle de bir araya geldiği söyleniyor.

Android ile gerçekleştirilecek olası bir işbirliği durumunda HP’nin elinde Google Now’ın kurumsal versiyonu olarak tanımlanabilecek bir ürünün olması muhtemel gözüküyor. Böylelikle çalışanların şirket verilerine Android cihazlarında hava durumu, trafik bilgisi gibi verilere eriştikleri biçimde erişmesi mümkün olacak. Ancak şu an için Google’ın Android ile ilgili olarak bu doğrultuda bir çalışmasının olmaması bu ihtimale biraz daha temkinli yaklaşılmasına neden oluyor.

Apple ise geçtiğimiz ay kurumsal pazarı dönüştürmek amacıyla IBM ile geniş kapsamlı bir işbirliğine gittiğini açıklamış ve kurumsal çalışma anlayışını değiştirmeyi vadetmişti.

The Information’ın haberinde Apple ve HP arasındaki görüşmelerin hangi noktaya geldiği veya HP’nin Google’ı tercih edip etmediği konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu gelişme şirketlerin kurumsal pazarı genişleme konusunda önemli bir mecra olarak gördüğünü açık biçimde ortaya koyuyor. Forbes verilerine göre dünyanın en büyük 500 şirketinin yüzde 98’inin Apple cihazlarını kullanması da kurumsal pazarın önemini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER