Teknoloji

Apple HomePod yerleşik telefon görüşmesi desteği kazanacak

apple homepod

apple homepodApple HomePod adını taşıyan akıllı hoparlörünü 2017’de tanıtmış ve 2018’in başlarında piyasaya sürmüştü. Şirket haziran ayının başında gerçekleştirdiği WWDC 2018 geliştirici konferansında HomePod ile ilgili bir yenilik paylaşmamıştı. Ancak bu sessizlik, şirketin HomePod üzerinde çalışmadığı anlamına gelmiyor.

Fransızca yayın yapan iGeneration sitesinde yer alan habere göre, HomePod’un iOS 12 tabanlı beta versiyonunda Apple’ın akıllı hoparlörüne eklenecek özellikler konusunda ipuçları veriliyor. Söz konusu yenilikler arasında yerel telefonla görüşme desteği öne çıkıyor. Bu destek sayesinde HomePod sahiplerinin telefon görüşmesini iPhone üzerinden başlatmasına ve ses çıkışını değiştirmesine gerek kalmayacak. Kullanıcılar doğrudan HomePod üzerinden telefon görüşmelerini başlatabilecek ve gelen çağrıları yanıtlayabilecek. Hücresel bağlantı iPhone tarafından sağlanacak. Bu olağanüstü bir yenilik olmasa da, HomePod kullanım deneyimini geliştirmek açısından önem taşıyor.

Söz konusu beta, kullanıcıların beklediği başka bir özelliğin daha ipucunu veriyor. Yeni versiyon ile Apple HomePod sahipleri birden fazla zamanlayıcı kurabilecek gibi görünüyor. HomePod’un evde kullanım için tasarlanan bir cihaz olduğunu düşününce birden fazla zamanlayıcı kurmanın önemi daha iyi anlaşılıyor. Bir HomePod sahibinin aynı anda hem ocakta hem de fırındaki yemeği için zamanlayıcı kurabileceğini unutmamak gerekiyor. iPhone’umu Bul uygulamasının HomePod versiyonu, İspanyolca dil desteği ve HomePod’u evin kablosuz ağında sorun olduğunda iPhone’a bağlayan “Wi-Fi’yi düzelt” özelliği, betada işareti verilen yenilikler arasında bulunuyor.

Apple HomePod kullanıcılarının bu yeniliklerin hepsiyle sonbahar güncellemesinde buluşması garanti edilmese de, yeniliklerin önünde sonunda kullanıma sunulması öngörülüyor. Apple’ın AirPlay 2 ve çoklu hoparlör desteğini HomePod’a getirmesinin öngörülenden daha uzun zaman aldığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER