Teknoloji

Yeni nesil HomePod’da Face ID bulunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homepodApple’ın ilk akıllı hoparlörü HomePod’un sevkiyatı aralık ayı içinde başlayacak. Ancak şimdiden cihazın yeni versiyonuna dair haberler etrafta dolaşıyor. Nikkei’de yer alan bir haber, Apple HomePod’un yeni nesille birlikte yüz ve görüntü tanıma yeteneklerine kavuşma ihtimalini akıllara getiriyor.

Bu ihtimalleri akıllara düşüren kişi ise Apple’ın birlikte çalıştığı tedarikçilerden biri olan Inventec Appliances’ın başkanı David Ho. Gazetecilere konuşan Ho; mühendislerin sadece sesi tanımakla yetinmeyen, aynı zamanda yüz ve görüntü tanıma yeteneğine sahip akıllı hoparlörler tasarladığını belirtti. Ho, bu tarz yapay zekâ özelliklerinin hem insanların hayatını kolaylaştırdığını hem de cihazları daha kolay kullanılır hâle getirdiğini sözlerine ekledi.

HomePod’un ismi Ho’nun açıklamalarında doğrudan geçmese de, bahsedilen ürünün HomePod olduğunu anlamak çok zor değil. Yüz tanıma, geçtiğimiz yıl HomePod’a dair dedikodular ilk çıktığında cihazda bulunması muhtemel özellikler arasında sayılıyordu. HomePod, yüz tanıma özelliğine kavuştuğu takdirde sensörlerinin algıladığı kişi doğrultusunda otomatik olarak ayar değişiklikleri yapabilir.

Apple HomePod ile birlikte ürünlere de Face ID teknolojisini getirebilir

Apple HomePod ile birlikte başka ürünlere de Face ID teknolojisini getirirse bu durum sürpriz olmayacaktır. Şirketin 2018 model iPad’lere teknolojiyi eklemeyi planladığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Apple’ın iPhone X ile birlikte kullanmaya başladığı Face ID, nokta projektörünü kullanarak yüzün bir haritasını çıkarıyor ve kullanıcılara telefonlarının kilidini açma, ödeme doğrulama ve Animoji gönderme fırsatı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER