Teknoloji

Apple HomePod satışlarında aradığını bulamadı

apple homepod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homepodApple HomePod ile kısa süre önce akıllı hoparlör pazarına adım atmıştı. ABD’de 349 dolar karşılığında satılan cihaz ile Cupertino merkezli şirket Amazon Echo ve Google Home serisi ürünlere rakip vermeyi amaçlamıştı. Ancak işler şimdiye kadar Apple’ın istediği gitmemiş gibi görünüyor.

Bloomberg’de Mark Gurman imzasıyla yayınlanan habere göre, HomePod şimdiye kadar Apple’ın beklediği satış rakamlarına ulaşabilmiş değil. Bileşen tedarikçilerine, Apple Store çalışanlarına ve sektör analistlerine dayandırılan haberde, satışların neden düşük kaldığına dair analizler de yer alıyor. Görece yüksek fiyat, yılbaşının ardından satışa sunulması ve kısıtlı yapay zekâ yetenekleri, HomePod’un beklenen etkiyi yaratmamasının başlıca nedenleri olarak gösteriliyor.

Yurt dışındaki yayın organları tarafından yapılan HomePod incelemelerinde de hoparlörün ses kalitesi övülmüş, ancak cihaz genel itibarıyla “pahalı bir iPhone aksesuarı” olarak tanımlanmıştı. Ancak Apple’ın yapay zekâ konusuna daha yoğun biçimde odaklanma kararı alması ve bu doğrultuda çalışan kadrosunu genişletmesi, HomePod’un gelecekte daha akıllı hâle gelebileceğini işaret ediyor.

Apple HomePod kullanıcılarına bekledikleri bazı özellikleri de yazılım güncellemeleriyle sunacak. Yakında yayınlanacak bir yazılım güncellemesi, çok odalı ses desteği ve hoparlörleri stereo kurulumda eşleştirme gibi beklenen özellikleri getirecek.

İLGİLİ HABERLER