Teknoloji

Apple HomePod’un piyasaya çıkışının yakın olduğunu gösteren yeni işaretler

apple homepod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçen yılın ortalarında WWDC 2017’de tanıttığı hoparlörü HomePod, yıl boyunca gizemli bir cihaz olarak kaldı. Cihazın 2018’in başlarında piyasaya çıkacağı söylenmişti ki, son dedikodular da çıkışın çok yakın olduğunu işaret ediyor. HomePod’un son olarak Amerikan Federal İletişim Komisyonu onayını aldığına dair işaretler çıktı.

Aslında onay dokümanı cihaz hakkında çok da şaşırtıcı bilgiler vermiyor, onun bir kablosuz hoparlör olduğu bilgisini içeriyor. Ancak cihazın önemli bir adımı geride bıraktığını ve en azından yurt dışında satışa çıkmasının yakın olduğunu işaret ediyor. Ayrıca en son iOS sürümlerinden bir de HomePod desteğinin geleceğini işaret ediyor, aynı zamanda bu hoparlörün neler yapabildiği hakkında ipuçları veriyor.

iHelp BR sitesinden Filipe Esposito’nun Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, en son iOS 11.2.5 beta sürümünde çeşitli sahne ikonları için tasarlanmış bir ikon kümesi bulunuyor. Bunların bazılarında Siri’nin en azından bir hoparlörde kapalı olmasına dair referanslar da bulunuyor. Yani, ders çalışırken Siri’nin yanlışlıkla rahatsız etmesinin önüne geçilebilecek. Sitenin belirttiğine göre, yazılımdaki kodlar birden fazla sesin desteklenebileceğini işaret ediyor. HomePod’un tüm ev ahalisi tarafından paylaşılan bir cihaz olacağını düşünecek olursak, bu çok şaşırtıcı olmayacaktır. Öte yandan Amazon ve Google’ın cihazlarında da benzer işlevler sunuluyor. Apple ise Mac’in dışında cihazlarından birden fazla sesin kullanılmasına izin vermiyor.

https://twitter.com/filipekids/status/955183568581427203

Her iki sızıntı da HomePod’un tam olarak ne zaman çıkacağı bilgisini içermiyor. iOS 11.2.5 veya sonraki sürümlerin çıkış tarihi hoparlörün çıkışı için de bir işaret olacaktır. Ancak sızıntıların artması, Apple HomePod’un çıkışına aylar değil, haftalar kaldığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER