Teknoloji

Apple HomePod patentinde ilginç fikirlerin ipucunu veriyor

apple homepod

Apple HomePod hoparlörünün geleceği için ilginç fikirlere sahip gibi görünüyor. Şirket tarafından yapılan bir patent başvurusu, dijital asistan Siri’nin emojilerle iletişim kuran bir versiyonunun ve hava durumu gibi bilgileri gösteren LED ışıklarının işaretini veriyor. 2017’de yapılan patent başvurusu geçtiğimiz ayın sonları itibarıyla kamuoyuna açılırken, içindeki farklı yaklaşımlar da gün yüzüne çıktı.

Patent dosyasında HomePod’un adı doğrudan geçmiyor. Ancak kullanılan ifadeler akıllara doğrudan bu cihazı getiriyor. Patent dosyasında kumaşla kaplanmış, mikrofon ve hoparlör barından bir cihazdan bahsediliyor. Apple’ın portföyünde bu tanıma uyan HomePod dışında bir cihaz da bulunmuyor. Patent dosyasına göre, Apple kumaş içine yerleştirdiği LED ışıklarla hava durumundan spor müsabakalarının sonuçlarına kadar pek çok bilgi gösterecek. Buna ek olarak, aynı teknolojinin e-postaların konularını gösterebileceği ve Siri’nin emojilerle desteklenmesini sağlayacağı da ifade ediliyor.

LED ışıkların kullanıcı HomePod önünde ellerini salladıklarında 3D hareket desteği sayesinde bunu algılayabilmesi ve değişiklik gösterebilmesi öngörülüyor. Emoji Siri’nin ise kullanıcının sesinden ve cümlenin bağlamından hareketle karşısındaki kişinin hislerini anlayabilmesi de muhtemel yetenekler arasında sayılıyor.

Apple’ın patent dosyasında Siri’nin e-postaların tonunu analiz edebileceği ve bunları üzgün, mutlu ya da kızgın bir emoji eşliğinde okuyabileceği de belirtiliyor. Modun gelen e-postanın genelindeki tona göre belirleneceği ifade edilirken, Siri’nin tonunun e-postayı gönderen kişi tarafından da seçilebileceği ifade ediliyor.

Apple HomePod için günün birinde Face ID desteği sunabileceğinin de işaretini veriyor. Böylelikle kullanıcı profillerinin ve müzik isteklerinin kişiselleştirilebileceği belirtiliyor. Uzun vadede Face ID desteği sayesinde kişisel mesajların, notların ve hatırlatıcıların da HomePod üzerinden erişilebilir hâle gelebileceği ifade ediliyor. Bütün bu fikirlerin şimdilik bir patent başvurusu içinde beklediğini ve gerçeğe dönüşmelerinin garanti olmadığını hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER