Manşetler

Apple HomePod ile Amazon Echo ve Google Home’a yanıt veriyor

apple homepodApple’ın Siri tabanlı bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığına, hatta hoparlörün üretimine başladığına dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Bu dedikodular sonunda resmiyet kazandı. Apple HomePod, WWDC 2017’nin açılış etkinliğinde gözler önüne çıktı. Cupertino merkezli şirket HomePod ile evde müzik dinleme keyfini, iPad’in mobilde yaptığı gibi, yeniden tanımlamayı amaçlıyor.

Yeni akıllı hoparlörde yedi adet yüksek tizli hoparlörden oluşan bir kurulum bulunuyor. Yukarıya bakan 4 inçlik derin bas hoparlörü ve Apple’ın A8 işlemcisi de HomePod’un diğer parçaları arasında yer alıyor.

Apple’ın “uzaysal farkındalık” olarak nitelediği bir özelliğe sahip olan HomePod, sesi otomatik olarak bulunduğu ortamın koşullarına göre ayarlayabilecek. Apple, iki adet HomePod’un gelişmiş bir ses deneyimi sunmak adına birlikte çalışabileceğinin de altını çizdi.

HomePod, Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music ile de uyumlu olacak. Kullanıcılar hoparlör üzerinden Apple Music’in tüm kataloguna kablosuz olarak erişebilecek. Altı mikrofonlu kurulum ise Siri’ye erişimi sağlayacak. Yetenekleri HomePod’a uygun olarak yenilenen Siri, özel müzikal soruları da yanıtlayabilecek. Örneğin, “Bu şarkıda davulları kim çalıyor?” veya “1 Mayıs 2015’te listelerin zirvesinde hangi şarkı vardı?” gibi sorular HomePod’a sorulduğunda Siri merak edilen cevabı kullanıcılara sunacak.

Apple HomePod akıllı ev asistanı işlevi de görecek

HomePod’un yetenekleri, müzikal kapasitesiyle sınırlı kalmıyor. Apple’ın yeni hoparlörü aynı zamanda bir akıllı ev asistanı işlevi görecek. HomePod; birim çevirme, haberler, hava durumu, trafik, spor hatırlatırıcı ve zamanlayıcı gibi konularda kullanıcılara bilgi sağlayacak. Bunlara ek olarak, HomePod ile iMessage üzerinden mesaj gönderilebilecek ve HomeKit cihazları kontrol edilebilecek. HomePod aynı zamanda HomeKit için bir merkez işlevi görecek. Kullanıcılar bu sayede evde olmasalar bile akıllı ev ürünlerini kontrol edebilecek. Siri’nin yeni yetenekleri ve yukarıda bahsi geçen özellikler, HomePod’u Amazon Echo ve Google Home gibi akıllı hoparlörlerin karşısına yerleştiriyor.

Apple HomePod, beyaz ve uzay grisi renk seçenekleriyle aralık ayında ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak. Hoparlörün ABD’deki fiyat etiketinde 349 dolar yazacak. Diğer ülkelerdeki satış fiyatı ise şu an için açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER