Manşetler

Apple üç yeni video ile HomePod’un nasıl kullanılacağını anlatıyor

apple homepod

apple homepodApple HomePod hoparlörünü geçtiğimiz hafta sonuna girilirken ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya’da satışa sunmuştu. Şirket, kullanıcılara yeni cihazı nasıl kullanacaklarını göstermek amacıyla bazı yeni videolar yayınladı. MacRumors sitesinin belirttiğine göre, bu yeni videolar Siri’nin nasıl kullanılacağını, ayarların nasıl yapılacağını ve dokunmatik kontrollerin nasıl kullanılacağını anlatıyor.

İlk video cihazın Siri ile nasıl kontrol edileceğini gösteriyor. Siri’den çeşitli türlerde veya farklı çalma listelerinden parçaları çalmasını isteyebilirsiniz. Daha fazla ses çıkarmasını isteyerek sesi artırabilir veya belirli bir yüzdede çalmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca parçalar arasında ileri veya geri gidebilirsiniz.

Bir sonraki video ise HomePod’un dokunmatik kontrollerin nasıl kullanılacağını gösteriyor. Tepeye tıklatıldığında bir parça çalınıyor veya duraklatılıyor. Çift tıklama ve üç kez tıklatma ise bir sonraki parçaya gidiyor ya da en son çalınana geri dönüyor. Artı ve eksi işaretleri sesi kontrol etmeye yarıyor. Tıklatıp bekletme ise “Hey Siri” diye seslenmeden Siri’yi etkinleştiriyor.

Son video ise hoparlörün ayarlarını başkasının telefonunu kullanarak nasıl yapabileceğinizi anlatıyor. Bir kişinin iPhone’unda bulunan Ev uygulamasını açarak bulunduğu konumu ve bağlı olduğu hesabı değiştirmek mümkün oluyor. Ayrıca belirgin parçalar da kapatılabiliyor. Cihazı sıfırlamak için ise aksesuarı bir telefonun bağlılığından çıkarmak ve yeni bir telefonla yeniden kurmak yeterli oluyor.

İLGİLİ HABERLER