Teknoloji

Apple HomePod’un daha küçük ve uygun fiyatlı versiyonunu çıkarmayı planlıyor

apple homepod

apple homepodApple HomePod adını taşıyan akıllı hoparlörünü geçtiğimiz yıl haziran ayında tanıtmış ve geçtiğimiz ay itibarıyla piyasaya sürmüştü. HomePod hâli hazırda sadece ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta satılıyor. Ancak ürünün kapsama alanının darlığı, dedikodu çarkının dönmesini engellemiyor. Cupertino merkezli şirketin 2018 bitmeden HomePod’un daha uygun fiyatlı bir versiyonunu çıkaracağı iddia ediliyor.

Söz konusu iddia hem Taiwanese Economic Daily gazetesi hem de Mac Otakara internet sitesi tarafından gündeme getirildi. Apple’ın akıllı hoparlörünün daha uygun fiyatlı versiyonunu 2018’in ikinci yarısında piyasaya çıkaracağı ve hoparlörün fiyat etiketinde 150 ila 200 dolar arasında bir rakamın yazacağı öne sürüldü.

Uygun fiyatlı HomePod’un mevcut versiyondan farklarının ne olacağı konusunda şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak ürünlerinin daha ucuz versiyonlarını çıkarmak, Apple’ın 2018 stratejisinin önemli bir parçası olacak gibi görünüyor. Yeni MacBook Air, beşinci nesil iPad ve 6.1 inç LCD ekranlı iPhone X, bu yaklaşım çerçevesinde piyasaya çıkacağı iddia edilen ürünler arasında yer alıyor.

Ancak Apple HomePod’un uygun fiyatlı versiyonu konusundaki iddialara temkinli yaklaşmak gerekiyor. HomePod’un sadece üç ülkede satışta olduğunu ve çok oda desteğinin de faaliyete geçmediğini göz önüne alınınca yeni bir HomePod versiyonunun çıkışı için zamanın henüz erken olduğu net biçimde görülüyor. Apple’ın uzun vadede Google Home Mini ve Amazon Echo Dot karşısına bir rakip çıkarması beklense de, henüz doğru zaman gelmemişe benziyor. Cupertino merkezli şirketin kısa vadede HomePod’u rakiplerinden ayıran ses kalitesinden taviz vermesi de beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER