Teknoloji

Apple HomePod iOS 12 ile doğrudan telefon görüşmesi desteği sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homepodApple HomePod adını taşıyan akıllı hoparlörünü Amazon Echo ve Google Home serisi akıllı hoparlörlerin karşısında güçlü bir rakip hâline getirme konusunda sıkıntı yaşıyor. Şirketin WWDC 2018 etkinliğinde HomePod’dan bahsetmemesi kafaları karıştırırken, hoparlörün daha uygun fiyatlı versiyonuna dair dedikoduları doğrulayan bir işaret de verilmemişti.

Ancak bu sessizlik kısa bir süre önce gündeme gelen bir haberle bozulmuştu. Söz konusu haberde Apple’ın akıllı hoparlörüne doğrudan telefon görüşmesi desteği eklemek için kapalı beta testlerine başladığı belirtilmişti. Dün yayınlanan iOS 12’nin en yeni beta sürümü, söz konusu desteğin sonbaharda yayınlanacak iOS 12 ile HomePod’a ekleneceğini doğruluyor. Doğrudan telefon görüşmesi desteği sayesinde HomePod, Amazon Echo ve Google Home serisiyle arasındaki makası bir nebze olsun kapatmış olacak.

Söz konusu desteğin nasıl işleyeceği konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. HomePod’un telefon görüşmelerinde nasıl çalışacağını test etmek henüz mümkün değil. Ancak böyle bir imkanın oluşması takdirde pek çok kişinin ilk olarak ses kalitesini kontrol edeceğini söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Apple HomePod, testlerde ses kalitesi bakımından tam not almıştı. Dolayısıyla bu kalitenin telefon görüşmelerinde de sürdürülmesi muhtemel görünüyor. Cupertino merkezli şirketin heybesinde HomePod ile ilgili başka yeniliklerin olup olmadığı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER