Teknoloji

Apple HomePod ile telefon görüşmeleri yapmak mümkün olacak

apple homepod

Apple yeni iPhone modellerini tanıttığı etkinlikte akıllı hoparlörü HomePod’u unutmadı. Şirketin CEO’su Tim Cook, etkinliğin son anlarında akıllı hoparlöre eklenen yeni özellikler hakkında bilgi verdi. Apple HomePod için hazırlanan son güncelleme ile akıllı hoparlör biraz daha yetenekli hâle gelecek.

Güncellemenin yeniliklerinden ilki, müzik tutkunlarına hitap ediyor. Kullanıcılar HomePod ile Siri‘ye şarkı sözlerinin belli kısımları hakkında soru sorabilecek ve şarkı sözleri için arama yapabilecek.

Güncellemenin bir diğer yeniliği ise HomePod ile telefon görüşmelerinin yapılabilecek olması. Apple HomePod sahipleri budan böyle gelen aramaları hoparlör üzerinden yanıtlayabilecek veya yeni bir görüşme başlatabilecek. HomePod, evde bulunamayan iPhone’a sinyal göndermek için de kullanılabilecek.

Apple HomePod kullanıcıları güncellemeyle birden fazla zamanlayıcı kurabilecek. Birden fazla zamanlayıcı kurulabilmesi, modern akıllı hoparlörlerin en önemli özellikleri arasında bulunuyor. HomePod bu özellik sayesinde Amazon Echo serisiyle arasındaki en önemli farklardan birisini de kapatmış oluyor. Apple’ın bu yeni özellikleri iOS 12 ile birlikte sunması bekleniyor. iOS 12, 17 Eylül’de kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER